Terrassa

El CatSalut estudiarà amb l’Ajuntament el desdoblament del CAP Rambla

El centre atén actualment 51.000 usuaris i podria segregar-se en dos ambulatoris

La Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Terrassa la seva voluntat d’estudiar el desdoblament del CAP Rambla, històricament una de les àrees bàsiques de salut (ABS) amb més pacients de Catalunya. La decisió ha estat comunicada a les autoritats municipals, a través d’un esborrall del Pacte de Ciutat que el conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar amb l’alcalde durant la visita a la ciutat del mes de febrer. La proposta, informen fonts de Salut, obre una negociació entre les dues administracions amb l’objectiu de convertir el CAP Rambla, que ara té 51.000 usuaris, en dos ambulatoris.

El conveni entre les dues administracions, que encara no ha estat signat, contempla la construcció del nou CAP Nord al parc de la República; l’ampliació del CAP Sud, que ocuparà els terrenys annexos al centre destinats actualment a aparcament; i l’edificació d’un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) i una nova àrea bàsica de salut. Tots dos s’aixecaran al solar destinat a aparcament de la UPC, a la cantonada de Pau Marçal amb Marinel·lo Bosch.

Ara, la Generalitat ha fet arribar a l’Ajuntament la voluntat d’estudiar alliberar el CAP Rambla de pressió assistencial i desdoblar el centre. Cal recordar que aquest és un dels ambulatoris més antics de la ciutat, un equipament que va obrir portes amb una població de referència que triplicava la ràtio d’un centre d’assistència primària estàndard.

Així ha estat durant dècades, fins a l’entrada en servei del CAP Can Roca, que va obrir portes el mes d’octubre del 2022. La nova àrea bàsica de salut s’ha segregat una part dels pacients procedents del CAP Nord -6.100- i un altre del CAP Rambla -17.700-.

Així i tot, el CAP Rambla continua sent un dels equipaments de primària amb més pacients i, a diferència del CAP Nord, que ja disposa d’un projecte d’ampliació, sense una proposta fins ara per alleugerir la pressió a les consultes. Ara, la Generalitat ha posat sobre la taula la decisió d’estudiar el desdoblament del CAP Rambla. La signatura del conveni marc, fruit del Pacte de Ciutat entre les administracions, permetrà entrar en el futur en més concrecions sobre el projecte.

De moment, la Generalitat hauria proposat l’Ajuntament de Terrassa que busqui terrenys per a ubicar el nou equipament sanitari.

To Top