Terrassa

Un dinosaure amb una rosa per celebrar Sant Jordi a Terrassa

Els floristes presenten una nova edició del Gerro de Sant Jordi, obra de la dissenyadora Pili Alba

Aquesta és l'original obra d'enguany / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Que ningú dubti de l’originalitat de la peça que adquireixi, si adquireix una de les 80 unitats del Gerro de Sant Jordi dels floristes de Terrassa. La dissenyadora Pili Alba ha pintat un a un cada exemplar de l’obra, que enguany representa un emblema de la ciutat: l’escultura coneguda amb el nom popular de “Dinosaure” i que, feta amb velles carrosseries de cotxes, saluda els conductors a la rotonda de la carretera de Montcada amb l’avinguda de Madrid.

La Unió de Floristes de Terrassa, presidida per Carles Clapés, ha presentat aquest divendres a la seu de la Cecot el Gerro de Sant Jordi del 2023, que enguany arriba a la seva 26a edició amb la vocació intacta: promocionar la campanya de venda de roses per a tan assenyalada jornada i fer-ho a la cerca del col·leccionista. Per això les unitats de la peça elaborada per Kreatif, l’empresa de Pili Alba, són només 80.

La vendran set establiments i el gremi recomana un preu de 29 euros. Malgrat que el 23 d’abril caigui enguany en diumenge, els floristes no esperen un descens molt acusat de vendes. Alguna cosa afectarà, per descomptat, però els buits de venda del diumenge possiblement s’equilibrin amb encàrrecs previs, espera Carles Clapés.

Pili Alba i Carles Clapés, presentant el Gerro de Sant Jordi aquest divendres a la Cecot / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Alba s’ha especialitzat en floristeria. El dinosaure creat per aquesta dissenyadora terrassenca en el seu local del carrer d’Orà és de fusta i neix de la interpretació personal de l’obra realitzada per l’artista terrassenc Roc Alabern (1945-2003), la destil·lació d’una aposta per recuperar material de rebuig automobilístic i convertir-lo en el que el va convertir, de pasterada de cotxes a dinosaure multicolor (o un drac, que sembla que aquest era de veritat l’origen).

Aquella Festa Major de 1986

L’escultura metàl·lica, de vuit metres d’alçada per cinc d’ample, va ser exposada durant la Festa Major de 1986 a la plaça d’Anselm Clavé (hi cabia!) i va continuar el seu periple en un recinte industrial de Viladecavalls per acabar on està, decorant una entrada (o sortida) de Terrassa.

Ja feia uns anys, un parell, que la Unió de Floristes anava darrere de la idea de dedicar el Gerro de Sant Jordi a l’obra de Roc Alabern, i enguany el projecte ha “caigut” amb l’encàrrec a Pili Alba. Interpretar-la i plasmar-la en una peça de fusta, solcada per l’acció de la marqueteria, “ha estat complicat”. Però fa un parell de setmanes la dissenyadora va crear i manufacturar l’escultura de fusta i una mica de feltre.

Ha estat un part artístic complex, però Pili Alba assegura que s’ho ha passat “molt bé” en el procés. Ara, cada floristeria associada a la iniciativa li donarà el toc personal i últim als elements de què disposi. Però el dinosaure, com en el conte de Monterroso, seguirà allà.

Un dinosaure amb una rosa per celebrar Sant Jordi a Terrassa
To Top