Terrassa

ERC concedeix el premi Gorra Frígia a l’exregidora Cèlia Ros

Va ser regidora per ERC al consistori egarenc entre el 2003 i el 2007

L’exregidora Cèlia Ros va rebre aquest dijous el Premi Gorra Frígia atorgat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en el seu tradicional Sopar de la República.

La iniciativa, nascuda per commemorar la proclamació de la República Catalana el 1931, va arribar ahir a la dinovena edició amb un acte a la Societat Coral Els Amics. El jurat va decidir concedir per unanimitat el premi als valors republicans a Cèlia Ros i Gasset. Dolors Bassa, exconsellera d’Afers Socials i Famílies a la Generalitat de Catalunya i la presidenta de la secció local d’ERC, Xènia Alba, van fer lliurament del Gorra Frígia a la guardonada.

Cèlia Ros fou regidora de l’Ajuntament de Terrassa per Esquerra el 2003, durant un mandat. Es va convertir en la primera dona regidora de la formació. Va exercir de regidora de Serveis Socials durant tota una legislatura, fins a l’any 2007. La política, però, no és la seva única passió. Esquerra destaca també la vocació de Ros per la música, matèria en la qual té estudis superiors, i les seves diplomatures en Ciències Socials i Assistència Social.

“La seva feina constant representa qui som, i d’on venim. Gràcies a persones com la Cèlia som el present i el futur de la ciutat, som la Terrassa que no es resigna i que avança per esdevenir una ciutat encara millor”, va dir l’alcaldable Ona Martínez. La regidora va subratllar la participació de Ros en l’educació, l’antifranquisme, en el municipalisme democràtic i en les associacions de veïns. ERC va voler premiar “una trajectòria d’implicació en la vida política i social de la ciutat moltes ganes de transformar la ciutat”, Ros va considerar el premi “tot un honor i un impuls per seguir treballant per fer avançar Terrassa de la mà de persones amb noves mirades”.

To Top