Abacus Terrassa sensibilitzarà i informarà la ciutadania contra la violència masclista i actuarà com a porta d’accés i suport a les dones que ho necessitin. La botiga de la cooperativa al carrer de la Font Vella serà el primer Punt Lila en un comerç de la ciutat, en una iniciativa impulsada per l’Ajuntament.
Des del servei municipal de Polítiques de Gènere, s’oferirà formació al personal d’Abacus Terrassa, amb l’objectiu d’abordar el marc conceptual de la violència masclista, de donar pautes d’actuació davant de possibles casos i de donar a conèixer la xarxa d’atenció a la violència masclista que existeix a Terrassa.
L’Ajuntament de Terrassa instal·la punts liles durant les nits de la Festa Major de la ciutat, amb personal especialitzat que facilita informació i alhora atén possibles casos d’agressions que es puguin produir en aquell espai concret. Després de la pandèmia, s’han organitzat iniciatives similars a les festes majors d’alguns barris de la ciutat, de la mà de les associacions veïnals i altres entitats, previ assessorament des del Servei de Polítiques de Gènere, i algunes entitats feministes han creat també punts liles estables que funcionen de manera diària a les seus dels districte.
El d’Abacus Terrassa és el punt de partida per iniciar l’ampliació de la xarxa al comerç i a l’hosteleria local, expliquen des de l’Ajuntament, que recorda que els punts liles estan destinats a informar, sensibilitzar, denunciar i activar protocols davant de violències i d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques que es produeixin en espais públics, ja sigui d’oci i festius, com altres espais d’interès públic (educatius, esportius, comercials, sanitaris, etc.).
En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, la directora d’Abacus Terrassa, Anna Martínez, ha volgut destacar la importància “que des dels valors que sempre ha defensat la nostra cooperativa ens impliquem en la lluita contra les violències masclistes” i que “és una gran responsabilitat que entomem amb el màxim compromís”. Al seu torn, la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha afirmat que aquesta iniciativa “és una declaració d’intencions perquè a Terrassa no es tolera ni el sexisme ni el masclisme i l’exemple d’Abacus és el millor perquè altres comerços i establiments de la ciutat s’hi adhereixen”.