Matadepera

Una parella reté dos fills majors d’edat a Matadepera i Arbúcies

Els dos fills havien estat incomunicats durant anys, sense haver socialitzat ni estudiat a la seva vida i tampoc disposaven de DNI

Imatge d'arxiu de la Policía Local de Arbúcies

Segons ha informat El Punt Avui, el passat 24 de febrer, una jove de 24 anys que es va identificar com Daniela, va tocar la porta d’una masia ubicada a Arbúcies i va assegurar haver fugit d’una casa on havia estat incomunicada durant anys i en la qual també estava el seu germà, de 18 anys. La Policia Local va iniciar una investigació per validar el testimoni de la noia i va acabar descobrint l’existència d’una família al municipi que mantenia els seus fills en aïllament en contra de la seva voluntat.

La família és originària dels Països Baixos, però havia viscut prèviament a Matadepera. Van aconseguir estar al municipi burlant el sistema de protecció de menors i mantenint els seus fills incomunicats, sense estudiar i sense documentació. Segons informa el mateix mitjà, el pare de la jove, un home holandès de 58 anys, va assegurar que la noia patia un trastorn mental i que la tractava un familiar resident a Matadepera. La policia va contactar amb aquest home i va poder confirmar que no hi havia diagnòstic ni informe mèdic sobre la malaltia de la noia.

La parella va justificar el seu aïllament assegurant que la mare pateix una malaltia derivada d’una alta sensibilitat a les radiacions que li impedeix estar a llocs propers a antenes i, per aquest motiu, s’havien traslladat a Arbúcies. A Matadepera constaven empadronats els quatre membres de la família, però ni la Daniela ni l’Àlex tenien document d’identitat i no constava que haguessin anat mai a l’escola ni al CAP.

Segons El Punt Avui, el passat 3 de març els pares van citar a la comissaria i els van interrogar com a investigats per maltractament, violència domèstica continuada i abandonament de família. A l’interrogatori, assistits per un advocat d’ofici, es van negar a declarar. A la declaració al jutjat, assistits per un advocat particular, van indicar que als Països Baixos l’educació es pot fer a casa. Després d’escoltar els seus arguments, i tenint en compte que els fills són més grans i no van voler presentar denúncia contra els seus pares, el jutge va deixar que la família continués residint unida sempre que els joves disposin de més llibertat.

To Top