Comarca

Validat el Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Rubí

El Ple de l’Ajuntament de Rubí preveu prop d’una vuitantena d’actuacions dins els 13 projectes del Pla d’acció del municipi

Celebració del Ple aquest dijous / Ajuntament de Rubí – Localpres

El Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Rubí que ha validat aquest dijous el Ple de l’Ajuntament de Rubí inclou 13 projectes que engloben fins a 77 actuacions, i s’han treballat a partir de la participació dels veïns i veïnes de Rubí. La proposta ha comptat amb tots els vots favorables de l’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i amb les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

Entre les múltiples accions que concreta el Pla, la ciutadania ha prioritzat aquelles que fan referència a la transformació de l’eix oest de la ciutat, com la millora de la via pública, l’accessibilitat i la gestió del verd urbà; i l’impuls a la mobilitat activa i sostenible i la contenció de la contaminació atmosfèrica.

Tots els grups han validat per unanimitat el Pla local de joventut 2023-2026. Es tracta d’una eina de planificació estratègica que dibuixa el futur de la ciutat per a les persones més joves. El document defineix cinc eixos estratègics (drets de les persones joves; Rubí diversa; participació, creativitat i cultura; usos del territori, i Rubí Jove) i s’ha elaborat a partir d’una diagnosi que ha comptat amb la participació de prop de 500 persones joves de la ciutat, que han enriquit el pla amb totes les seves aportacions.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Elia, de 17 anys (El Rubio, Sevilla), M. del Carmen, de 39 anys (Villanueva del Gallego, Saragossa) i una dona de nom no conegut, de 63 anys (Orihuela, Comunitat Valenciana).

To Top