Terrassa

Quasi 800 sensors faran de Terrassa una ciutat “digital”

Els dispositius s’instal·laran en 169 edificis

L'Hospital de Terrassa és un dels llocs triats per al projecte

Aquesta és la previsió municipal: d’aquí a un any Terrassa tindrà 799 dispositius sensors en 169 edificis, públics i privats. L’objectiu: convertir-la en ciutat “digitalitzada” per a una gestió intel·ligent de recursos i prestació de serveis. El pla costarà 2,5 milions d’euros, la meitat aportats per l’Ajuntament.

Els sensors formaran una xarxa de detecció per monitorar Terrassa: quant gasta en aigua, en gas o en electricitat, quina contaminació acústica registra, quina és la qualitat lumínica del seu cel fosc, quina qualitat de l’aire té, fins i tot quina anomalia pot ser origen o símptoma d’un incendi forestal.

Ona Martínez, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, ha presentat aquest dijous el projecte “Terrassa edificis intel·ligents: els edificis construeixen la ciutat Smart City”,  que preveu una dotzena de casos en els quals s’invertirà per a aquesta transformació digital. La meitat del pressupost és a càrrec del consistori. L’altra meitat, de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, gràcies a una subvenció.

Desplegament

El desplegament de sensors intel·ligents permetrà recollir dades per tenir millors coneixements i serveis, segons Ona Martínez, amb la mirada posada a modernitzar l’Ajuntament “cap a dins per a també cap a fora”, cap a un millor servei, més ben planificat, amb milers de dades contrastades, amb aquesta madeixa d’informació que alimenta el Big Data “per a una millor presa de decisions”.

Els sensors al Parc Audiovisual serviran per detectar incendis forestals

“Hem de ser capaços de governar les dades i per a això hem de captar-les”. I es captaran amb aquests gairebé 800 sensors que seran instal·lats en els pròxims mesos en llocs com a escoles, el Museu de la Ciència i de la Tècnica, l’Hospital de Terrassa, la teulada del Parc Audiovisual, les estacions de Renfe, el parc de Vallparadís, el Conservatori o el complex Telers.

El pla inclou la creació d’una plataforma web que permeti la presentació de les dades mediambientals més rellevants de forma visuai i interactiva. El projecte no acaba amb aquest pas ni amb aquesta subvenció. “L’objectiu és no aturar-nos”, diu la regidora.

Quasi 800 sensors faran de Terrassa una ciutat “digital”
To Top