Ciutadans (CS) Terrassa ha presentat les propostes que defensaran els seus regidors en el pròxim ple municipal ordinari del mes de març, entre elles una perquè “es nomeni un grup de treball que avaluï la pertinència de restituir honors i distincions concedides per l’Ajuntament entre 1939 i 1975”.
La mesura, impulsada pel regidor David Aguinaga, s’hauria de prendre “abans de tres mesos” i el grup de treball estaria integrat per “regidors municipals, els quals, amb el suport d’historiadors locals reconeguts, entitats religioses, cíviques, esportives i familiars” valoressin “una per una” l’oportunitat de restituir les distincions.
L‘Ajuntament va acordar retirar els reconeixements que la institució municipal va fer a ciutadans i entitats de Terrassa durant la dictadura franquista. El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT) va portar la proposta al ple de febrer en el torn de participació ciutadana i va ser acceptada per tots els grups polítics, amb l’única abstenció del grup municipal de Ciutadans. La mesura afectarà a prop d’una vintena de persones i entitats de la ciutat que seran desposseïdes dels reconeixements que van rebre del règim.
Els liberals també portaran al ple una iniciativa que vol impulsar “l’adopció del sistema de la setmana laboral flexible, per a garantir així que totes les famílies puguin desenvolupar lliurement els respectius projectes de vida que decideixin amb total llibertat, amb igualtat d’oportunitats i amb autonomia plena”. Així s’ha expressat la portaveu i alcaldable dels liberals a Terrassa, Isabel Martínez, per a qui “és necessari que des de l’Ajuntament de Terrassa s’insti el govern de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Ocupació a adaptar la legislació espanyola a la d’altres països membres de la Unió Europea per a millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar”.
Aquest sistema, ha explicat Martínez, “es basaria a establir dins la jornada laboral una sèrie d’hores fixes al dia destinades a les reunions i/o a la interacció interna entre els empleats, els qui disposarien de la resta del dia i de la setmana per a acomodar les hores que els restessin fins a completar el seu horari, en funció de les diferents necessitats personals o familiars que tinguin”.
D’altra banda, Ciutadans ha presentat una proposta perquè “s’obri un procés de diàleg dins i fora del Consell Escolar Municipal (CEM) per a avaluar el interès dels centres docents públics de Terrassa de disposar d’un servei de menjador autogestionat al marge del municipal”. Aquesta proposta es presenta després que “hàgim conegut, amb sorpresa,el canvi radical que s’ha produït en l’adjudicació del Servei de Menjadors municipal, on l’empresa inicialment adjudicatària (Fundació Catalana de l’Esplai) va ser eliminada i el servei va passar a l’empresa que va quedar en tercer lloc, ignorant l’Ajuntament la importància del projecte educatiu en el barem de puntuació”,ha denunciat Martínez.
Finalment, una última proposta, ja anunciada, demana promoure la lectura del Quixot en el Dia del Llibre.