Històric bronze per a l’Atlètic Terrassa a la Copa de la Reina

El Polo s’ha proclamat campió en superar per 2 a 0 les amfitriones del Club de Campo

Una acció del matx pel tercer i quart lloc, disputat aquest diumenge al camp 2 del Club de Campo / RFEH

L’Atlètic Terrassa s’ha penjat una històrica medalla de bronze en aquesta 37a edició de la Copa de la Reina que ha finalitzat aquest diumenge a Madrid. L’equip que entrena Jordi Carrera s’ha imposat per 2 gols a 0 a la Real Sociedad en el duel pel tercer i quart lloc, disputat al camp 2 de les instal·lacions del Club de Campo Villa de Madrid. Després de caure eliminat a les semifinals de dissabte davant d’un Polo que ha acabat essent campió, les de Can Salas han sabut aixecar-se i marxen d’aquesta Copa de la Reina amb una medalla.

Després d’una primera meitat sense gols, la defensora argentina de l’Atlètic Julia Gomes ha inaugurat el marcador al minut 38 en transformar un llançament de penal-córner. Les jugadores de Jordi Carrera han sabut mantenir l’avantatge fins al tram final del partit. Quan quedaven cinc  minuts per al final, Marta Dorda ha establert el 2 a 0 definitiu.

El Polo destrona el Club de Campo a la final

A la gran final de la Copa de la Reina, l’RC Polo de Barcelona s’ha adjudicat el títol en imposar-se per 2 gols a 0 al conjunt amfitrió i gran favorit, el Club de Campo. Entre les campiones hi ha dues jugadores terrassenques: Laura Bruguera i Marta Segú.

El conjunt que prepara Jordi Alastrue ha destronat el Club de Campo i ha aixecat la seva cinquena Copa de la Reina. Les madrilenyes segueixen encapçalant el palmarès amb 18 títols.

Al minut 13 de joc, una Paula Ortiz que ha estat la millor jugadora de la final i també del global del torneig, ha inaugurat el marcador en transformar un penal-córner. Les d’Edu Aguilar han buscat l’empat, però les barcelonines han pogut marcar el segon gol al minut 53, quan Constanza Amundson ha fallat un stroke, que ha estat aturat per la portera madrilenya Mari Ángeles Ruiz.

Quan faltaven 3 minuts i 55 segons per acabar la final, el Club de Campo ha passat a jugar sense portera. La superioritat, però, no li ha servit per forçar els llançaments de “shoot-out”. Al minut 68, una gran assistència de Paula Ortiz ha deixat completament sola Florencia Amundson davant la porteria buida del Club de Campo i ha fet el 2 a 0 definitiu, que ha certificat el triomf del Polo.

Doble distinció per a Clara Pérez

La portera de l’Atlètic, Clara Pérez, ha estat guardonada com a millor portera de la competició i també com a millor jugadora promesa. La rubinenca del Polo Xantal Giné ha estat escollida com a millor jugadora de la final i també del torneig, mentre que Flor Amundson, també del Polo, ha estat la màxima golejadora.