L’Atlètic Terrassa perd 0-3 amb el Polo i es queda sense final de la Copa de la Reina

El conjunt de Jordi Carrera ha sabut aguantar fins al descans, però ha caigut amb dos gols de Marta Segú i Alicia Umbert a la represa

La migcampista de l'Atlètic Clara Barba, pressionada per la davantera terrassenca del Polo Marta Segú / RFEH

L’Atlètic Terrassa ha quedat eliminat a la segona semifinal de la Copa de 37a edició de la Copa de la Reina de hockey que es disputa a les instal·lacions del Club de Campo Villa de Madrid. L’equip que prepara Jordi Carrera ha perdut aquest dissabte en la segona semifinal davant de l’RC Polo per 0 gols a 3. A la primera semifinal, el Club de Campo s’ha imposat per 2 gols a 1 a la Real Sociedad en un duel molt equilibrat. Diumenge a les 10.45 hores, les amfitriones del Club de Campo de Madrid i el Polo de Barcelona disputaran la gran final.  A les 9 hores, Atlètic i Real Sociedad lluitaran per la medalla de bronze.

L’Atlètic s’ha tornat a mostrar com un equip molt ben treballat, especialment en defensa. Li ha costat, però, tenir presència ofensiva. El primer quart ha estat de domini del conjunt barceloní, que ha començat generant perill de la mà de la davantera terrassenca Marta Segú. Les de Jordi Carrera, però, s’han mantingut fermes en defensa i han mostrat l’acostumada verticalitat en els seus contracops. Al minut 2, Segú ha provocat l’únic penal-córner del primer quart, ben defensat per les egarenques.

Al segon quart, l’Atlètic ha començat movent la bola amb més velocitat i ha generat alguna arribada, per bé que sense posar en perill a la portera del conjunt barceloní Melani García. El conjunt de Jordi Alastrue, però, ha continuat manant i generant perill. Al minut 22, la rubinenca Xantal Giné ha estavellat al pal el segon penal de què ha disposat el Polo. Isabel Zaldúa ha rematat un minut després fora quan ho tenia tot a favor.  Als dos minuts finals del quart, el Polo ha llançat dos penals més, però entre la portera Clara Pérez i les defensores de l’Atlètic han sabut resoldre a la perfecció. S’ha arribat al descans amb un esperançador empat a zero.

Tot per decidir

A la represa, les de Jordi Alastrue han continuat disposant de la possessió, però les de Can Salas han seguit dins del partit, esperant la seva oportunitat. Al minut 39, Esther Clotet ha provocat el primer penal per part de l’Atlètic, però el Polo ha defensat bé el xut de Clara Barba. En el següent atac ha arribat el primer gol del partit. La terrassenca Marta Segú s’ha inventat una gran jugada personal i ha rematat de revés al calaix, posant per davant al conjunt de la Diagonal. El 0 a 1 ha donat molta tranquil·litat al Polo. Al minut 45, Florencia Amundson gairebé fa el segon en una gran rematada de primera. L’Atlètic s’ha anat enfonsant cada vegada més dins de la seva línia de 22.

L’Atlètic ha aprofitat que ha jugat cinc minuts en superioritat per treure’s la pressió del damunt, però li ha faltat profunditat per apropar-se amb perill als dominis de Melani García. Amb una Paula Ortiz molt inspirada, el Polo ha sabut tenir el matx controlat.

Ha entrat l’equip de Can Salas al darrer període amb el mínim desavantatge de 0 a 1 i amb desavantatge momentani. A l’inici del darrer acte, el Polo ha disposat de dos penals-córner consecutius. En el segon, el sisè de les barcelonines, Alicia Umbert ha fet un 0 a 2 que ha posat ja les coses molt complicades per a l’Atlètic.

En els deu minuts restants, l’Atlètic ha intentat de manera infructuosa retallar distàncies, però el Polo s’ha sabut defensar amb bola i ha continuat vivint en l’àrea terrassenca. Per si hi havia algún dubte, al minut 67, Lorena Vives s’ha internat per la dreta i Florencia Amundson ha establert el 0 a 3 definitiu. Ha gestionat perfectament el temps que quedava el conjunt de Jordi Alastrue, que s’ha acabat classificant per a la final de diumenge contra el Club de Campo.