Cultura i Espectacles

Un elogi (punk) del fracàs

Els components de Família Fracàs / DT

La Casa de la Música (carrer de la Mare de Déu dels Àngels) acull un doble concert de punk rock, amb les actuacions de Derbe i Família Fracàs. La trobada arrenca divendres a les 19 hores, amb entrades anticipades a 6 euros i a taquilla a 8 euros.

La banda terrassenca Família Fracàs va publicar el seu primer treball “Problemes del Primer Món” l’any 2020, de la mà de Tropical Riot Music. El 2021 van publicar un nou EP (“En paper De Regal”), que va ser ressenyar per la cèlebre revista Ruta 66: “Família Fracàs confirmen que venen per a quedar-se i per a sacsejar la constant autocomplaença del rock cantat en català”.

Des de llavors, ha seguit dins l’anomenada escena “canyera” catalana, actuant a festivals com Punk Against Cancer Fest i Desescalada Riot.

Fent honor al seu nom, Família Fracàs va tenir la mala sort de posar-se en acció just quan va esclatar la maleïda pandèmia, explica l’integrant Pol Garcia.

“Toquem punk rock adrenalític, però molt melòdic que recorda a les guitarres frenètiques de Toy Dolls, i als himnes corejables de Dropkick Murphys”, explica, sobre el seu vessant estilístic. Tots els mebres de la banda són, a més a més, sospitosos habituals del circuit, després d’haver militat en formacions com Ostiaputa, K-Soviet o Subversa.

García afegeix: “Venim a recordar a allò personal és polític, que els teus problemes són els de molta altra gent i que en família es lluiten i es resisteixen molt millor”. Garcia, a més a més, enraona: “Assumim el fracàs com a nostre, ens ho fem tot nosaltres mateixos -“Do It Yourself”-, i allò que ens falta, ho agafem”. I remata: “El fracàs és als ulls de qui ens mira amb valors estúpids: a nosaltres això ens dona la vida”.

Un elogi (punk) del fracàs
To Top