Terrassa

Així ha estat l’operació contra el frau elèctric massiu a Terrassa

El balanç: centenars de plantes de marihuana confiscades, sis imputats i nou fraus en habitatges

Operatiu al carrer de las Navas de Tolosa / POLICIA MUNICIPAL

Agents de policia i equips tècnics d’Endesa han desplegat tres operacions en quinze dies en un mateix barri de Terrassa per retornar un servei òptim al veïnat, damnificat per apagades provocades per la saturació de la xarxa elèctrica. La defraudació de llum, sobretot a plantacions de marihuana, n’era l’origen.

La companyia Endesa creu que les tres intervencions contra el frau elèctric massiu efectuades en els darrers quinze dies al Segle XX permetran restablir la normalitat del subministrament al barri, on més de 300 llars patien baixades de tensió des del gener per culpa de sobrecàrregues a la xarxa. Bona part dels problemes provenien de l’activitat de dues plantacions interiors de marihuana. Aquest dijous s’ha sabut que l’operació realitzada dimarts passat en una d’elles va acabar amb 815 plantes comissades i la denúncia penal a dues persones. I aquest dijous s’ha fet la tercera i última intervenció programada: uns operaris, acompanyats de policies municipals, han desconnectat nou instal·lacions fraudulentes.

Una de les manipulacions descobertes / POLICIA MUNICIPAL

Després de setmanes d’investigacions, el seguit d’actuacions va començar el 9 de març passat amb un dispositiu del Cuerpo Nacional de Policía, amb la col·laboració de la Policia Municipal, en una nau industrial ubicada al carrer de Joan Monpeó. Allà, els agents van comissar 110 quilograms de cabdells de marihuana i 220 plantes en fase de recol·lecció, i van detenir quatre individus acusats  d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i un de defraudació del fluid elèctric. La llum estava “punxada” a la xarxa general a través d’un túnel excavat per sota de la vorera.

Més casos controlats

La vigilància policial i les inspeccions, però, abastaven altres indrets del Segle XX en busca de les causes dels problemes de subministrament ocasionats per la sobrecàrrega elèctrica. El segon cop policial es va assestar dimarts passat, quan agents de la Policia Municipal, amb la participació d’efectius del Cuerpo Nacional de Policía i tècnics d’Endesa, van intervenir en un immoble (un habitatge amb garatge) ubicat al carrer de las Navas de Tolosa.

Agents en un dels cultius / POLICIA MUNICIPAL

Els policies van entrar, amb autorització judicial, en l’edifici, on van trobar dues estances similars, d’uns 50 metres quadrats cadascuna. En un espai van descobrir un cultiu de marihuana amb 815 plantes. En l’altre hi havia disposada una instal·lació per conrear una quantitat similar de cànnabis. Dos individus han quedat investigats.

Tècnis d’Endesa van desconnectar les línies fraudulentes, com havien fet al carrer de Joan Monpeó, per garantir la seguretat del servei i evitar incendis. Aquest matí de dijous, entre les 7.30 i les 10 hores, s’ha executat la tercera operació, del cos local i equips tècnics d’Endesa, al carrer de las Navas de Tolosa i la carretera de Rubí. S’hi han efectuat 23 inspeccions, amb un resultat de nou fraus detectats. En els nou casos s’ha tallat el fluid.

Intervenció policial al carrer de Joan Monpeó el 9 de març / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Terrassa és el segon municipi del Vallès Occidental amb més frau elèctric, per darrere de Sabadell. Les manipulacions il·legals provoquen fallades als edificis propers i constitueixen un perill d’incendi constant. Un de cada sis quilowatts defraudats correspon a plantacions de marihuana. Aquesta xifra equival a la llum de 320 habitatges.

Així ha estat l’operació contra el frau elèctric massiu a Terrassa
To Top