Terrassa

Nou barri de Can Bosch: abans i després de la transformació

El projecte transformarà el sud de la ciutat en una zona residencial, amb espais verds, equipaments i una carretera de Rubí que esdevindrà un passeig

Terrassa guanyarà un nou sector residencial amb equipaments i espais verds al sud de la ciutat, al sector Palau Nord, entre la C-58 i la carretera de Rubí. Més de 400.000 m² de sòl, previst al POUM de 2003 com a polígon industrial, esdevindran un nou barri que renovarà la façana sud de Terrassa i millorarà la imatge de projecta als que arriben per les autopistes.

El barri es batejarà com a Can Bosch. Tindrà més de 2.000 habitatges, un 50% dels quals seran HPO (1.150), ampliarà espais verds i aportarà 117.000 metres quadrats a l’Anella Verda, a tocar de la riera del Palau, que es renaturalitzarà en aquest tram. 80.000 m² més d’espais verds permetran ampliar el Parc de Vallparadís cap al sud, urbanitzant la sisena fase del parc fins a connectar-lo amb la riera del Palau i amb la finca de Can Casanovas. El projecte també preveu la transformació de la carretera de Rubí en un eix més amable i cívic.

Can Bosch és un projecte a llarg termini. Tot just ara comença la tramitació de l’avanç de modificació del POUM que permetrà requalificar el sòl, que passarà de terciari a residencial a la major part del sector i de rústic a no urbanitzable entorn de la riera del Palau.

Ara, les imatges virtuals ja ens permeten veure el contrast entre la realitat actual del sector i l’espectacular transformació que experimenta.

Can Bosch, el nou barri de 2.000 habitatges al sud de Terrassa

Nou barri de Can Bosch: abans i després de la transformació
To Top