Terrassa

El govern treu pit d’un mandat “de canvi”

El debat sobre l’Estat de la Ciutat s’ha tancat amb un govern exhibint quatre anys de gestió, mentre l’oposició l’acusa de reduir el debat, per primera vegada sense el resultat d’un baròmetre d’opinió

Tot i les crides a fugir de l’electoralisme, a dos mesos de les municipals el tercer debat sobre l’Estat de la Ciutat ha estat aquest divendres un aparador polític. El govern ha repassat els quatre anys d’un mandat “de canvi”, ha dit, i ha defensat la seva gestió de la pandèmia i de les incerteses dels darrers dos anys. Ho ha fet davant una oposició molt molesta per la renúncia de l’executiu al baròmetre que cada any recull l’opinió de la ciutadania sobre la ciutat. “Aquest és un ple de propaganda política i no de dades objectives. La por electoral els ha pesat”, ha retret el portaveu socialista Alfredo Vega.

Jordi Ballart (TxT): “L’Ajuntament ha actuat aquests anys de pandèmia com un autèntic escut per a la ciutadania”

L’alcalde Jordi Ballart ha estat l’encarregat d’obrir la sessió, amb un discurs centrat en la gestió de la pandèmia i en les mesures preses per l’executiu per atenuar les seves conseqüències. També en fer un retrat de la Terrassa actual. Una ciutat “amb una economia sòlida, una població activa de 104.000 persones i un 11,84% d’atur”, una Terrassa que “creix després de la pandèmia cap als 250.000 habitants l’any 2030, amb una tendència a l’envelliment, però més actiu i amb més salut”.

Durant aquests quatre anys, “l’Ajuntament ha actuat com un autèntic escut per a la ciutadania”, ha defensat Ballart, que superada la pandèmia, defensa que Terrassa viu “un moment que convida a l’optimisme prudent”.

Ona Martínez (ERC): “Tanquem un mandat de canvi en què hem assentat les bases per a respondre als reptes del futur”

En aquest sentit, la sòcia de govern, la republicana Ona Martínez, ha dit que la ciutat “comença a recuperar-se” del sotrac de la pandèmia i va defensar que el govern ha aprofitat aquests anys per a “posar les bases per respondre als reptes de futur”.

Martínez  ha parlat del que vindrà: “serem més, 250.000, tindrem més calor, l’energia fòssil serà més cara i, si no ens especialitzem com a ciutat, si no tenim relat i identitat pròpia, correm el risc de ser un no res”. També ha recordat alguns hits de la gestió d’ERC, com l’impuls de la cessió del 30% d’HPO, els nous sectors com Sala i Badrinas i AEG o la modernització de l’administració municipal”, i ha retret l’oposició que “no contrastin idees” i hagin anat al debat sense cap proposta de resolució. De fet, l’única que ha prosperat ha estat la de l’executiu, amb els únics vots dels socis.

Meritxell Lluís (JxT): “Pensen en la foto, en el titular i en les eleccions vinents, i no en les generacions vinents”

Junts per Terrassa ha estat l’ínic partit de l’oposició en presentar proposta, 51 acords que no han prosperat. La portaveu, Meritxell Lluís, creu que el govern “s’enroca en el que van pactar a principi de mandat” insensible, ha dit, als efectes de la pandèmia en la població. “Han passat quatre anys tirant pel dret”, quan el que toca és “pensar en gran, amb una mirada ampla”.

Isabel Martínez (Cs): “No fan el més mínim exercici d’autocrítica i tampoc deixen que la ciutadania ho faci”

Socialistes i lliberals han anat al ple sense un document de proposta, com a protesta per la renúncia al baròmetre. La portaveu de Ciutadans, Isabel Martínez, ha acusat el govern de “no fer el mínim exercici d’autocrítica ni deixar que la ciutadania la faci”, i ha poat sobre la taula presidencial del ple cinc caixes simbolitzant les 205 propostes defensades pel partit al ple, el 57% de les quals “s’ha aprovat i executat gràcies a Ciutadans, com l’increment de la plantilla de la Policia Municipal”.

L’escena de les caixes va ser un dels moments del debat.

Alfredo Vega (PSC): “Deixi la ciutat virtual i vingui a la real per a prendre consciencia dels problemes que té”

El socialista Alfredo Vega ha acusat l’executiu d’”abusar de la pandèmia” com a excusa i va qüestionar que destinés 22 milions a fer-hi front. “El 2020 va tenir un superàvit de 8,6 milions i un romanent de tresoreria de 18,8 milions. No va ser un moment fàcil, però no accepto l’esforç econòmic”. El PSC també ha retret “la manca d’autocrítica” del govern, i ha recordat “la dimissió en bloc dels membres de la taula de residus”, la renúncia a multar les motos sobre la vorera, i que “no escoltin els veïns del Passeig, els de Galileu i Arquimedes ni els de Can Boada”. Vega ha convidat l’alcalde a “deixar la ciutat virtual i venir a la real per prendre consciència dels problemes que té”.

L’exsíndica i les entitats

Isabel Marquès fa balanç com a síndica
L’exsíndica de greuges Isabel Marquès ha presentat al ple la memòria de l’exercici i una del mandat, en un gest de comiat que ha estat acollit amb un llarg aplaudiment de reconeixement.

Les escoles bressol reclamen una subvenció
Amb la criatura al pit i balancejant-la, Ariadna Parera (AFA Escola Bressol Vallparadís) ha portat al ple la petició de les escoles bressol que es reediti la subvenció a les famílies pels casals d’estiu, que s’han anul·lat aquest exercici.

La llarga llista pendent de la FAVT
La Federació d’Associacions de Veïns ha demanat que es resolgui la manca de places del pàrquing de l’Hospital de Terrassa i que es faci seguiment de les instal·lacions amb amiant i de la implantació del 5G i la seva afectació a la salut. salut.

L’Handbol Terrassa demana més instal·lacions
Més pistes cobertes i un palau d’esports per a la ciutat. Antoni Alsina, president de l’Handbol Terrassa ha defensat en el ple la necessitat que la ciutat disposi de millors instal·lacions esportives per garantir la projecció en igualtat de tots els esportistes locals.

Recursos per a la defensa dels Drets Humans
Pau Cónsola, en representació de la Comissió de Seguiment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, ha demanat recursos per a la comissió, perquè “pugui desenvolupar la seva funció” com a avaluadora del compliment de la carta a la ciutat.

To Top