Terrassa

5 concerts mítics als quals vas anar a Terrassa

Grans artistes de la indústria musical dels anys 80 van trepitjar Terrassa marcant la historia cultural i musical de la nostra ciutat

Concert d'Alejandro Sanz el juliol de l'any 1992 al camp municipal de Ca n'Anglada / Cristobal Castro - Arxiu Diari de Terrassa

La indústria musical espanyola dels anys 80 va estar marcada per grans artistes de l’època que avui dia són icones entre les generacions més grans i també més joves. Aquests coneguts cantants i grups van trepitjar Terrassa, i estem convençuts que vau assistir a alguns d’aquests mítics concerts que ja formen part de la historia cultural i musical de la nostra ciutat.

(1) Hombres G

Concert d’Hombres G l’any 1988 a Terrassa

La banda Hombres G es va fundar a Madrid l’any 1983 pel seu vocalista i baixista, David Summers, i un dels seus guitarristes, Rafa Gutiérrez. També en formaven part del grup Javier Molina, el bateria, i Daniel Mezquita, a la guitarra. Aquesta banda de rock and roll i pop-rock va arrasar entre les generacions més joves de l’època, registrant rècords de vendes dins i fora d’Espanya. Ha sigut considerada una de les bandes espanyoles més exitoses de l’època dels anys 80. El grup va visitar Terrassa l’any 1988. Destaquem que el grup ha anunciat que està de gira per tot el país i actuarà el 30 de setembre de 2023 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

(2) Alejandro Sanz

Concert d’Alejandro Sanz el juliol de l’any 1992 al camp del San Cristóbal / Cristóbal Castro – Arxiu Diari de Terrassa

Aquest cantant i compositor espanyol és un dels artistes pop més importants i amb més repercussió internacional. Ha obtingut els premis més rellevants del gènere i ha venut més de 25 milions de discs en tot el món pel seu talent i contribució a la indústria musical. Sanz també ha col·laborat amb artistes en l’àmbit nacional i internacional. Alejandro Sanz va actuar al camp de futbol del San Cristobal l’any 1992 i aquest 2023 ha anunciat gira per Espanya.

(3) Miguel Ríos

Concert de Miguel Ríos l’any 1985 a Terrassa / Cristóbal Castro – Arxiu Diari de Terrassa

Miguel Ríos és un dels pioners del rock a Espanya. L’artista va iniciar la seva carrera l’any 1962 i era conegut pel seu nom artístic Mike Ríos. Set anys més tard va gravar el que seria l’èxit més gran de la seva carrera musical, “El himno a la alegría“, venent 7 milions de còpies arreu del món. Avui en dia és considerat un dels músics més populars del rock espanyol. L’artista va visitar la nostra ciutat l’any 1985 mentre duia a terme la gira “Rock en el ruedo“, la més exitosa de tota la seva carrera.

(4) Isabel Pantoja

Isabel Pantoja el juliol de l’any 1986

Aquesta artista espanyola és considerada una de les figures més destacades del gènere de la copla. Ha publicat 28 àlbums i ha venut més de 30 milions de discs. Va iniciar la seva carrera als anys 70, però no va ser fins als 80 que va assolir la fama internacional. La seva família ja formava part de la indústria musical i artística, però ella va fer-se un lloc cultivant la copla i aconseguint que el gènere, que es trobava en decadència en aquell moment, tornés a tenir interès entre el públic. Pantoja actualment té molta presència als mitjans de comunicació espanyols.

(5) El último de la fila

Concert de El Último de la fila l’any 1993 a Terrassa / Cristóbal Castro – Arxiu Diari de Terrassa

El último de la fila va ser un grup musical de rock espanyol que va néixer a Barcelona. Estava format pel vocalista Manolo Garcia, i el guitarrista Quimi Portet, ambdós amb carreres prèvies en altres agrupacions musicals. El curiós nom del grup neix d’una estrofa d’una cançó del grup heavy Dio. Durant els seus primers anys la banda tenia una popularitat minoritària, però l’any 1985 van aconseguir el seu primer debut discogràfic i la resta és història. El grup de rock va iniciar una gira l’any 1993, fent parada a Terrassa.

To Top