El Vallès Occidental és la comarca amb una taxa més alta d’inserció laboral entre les persones assessorades per la Xarxa Xaloc de la Diputació de Barcelona, que formen 149 Serveis Locals d’Ocupació i 18 Oficines Tècniques Laborals. A la nostra comarca, les persones que han trobat feina després de passar per aquests serveis i oficines són un 28,2%, gairebé un punt més que la taxa mitjana de tota la demarcació, que és d’un 27,4%. El Vallès Occidental se situa per davant de l’Alt Penedès, segona amb un 27,5%, i el Baix Llobregat, tercera amb un 25,6%.
Així es desprèn de les dades publicades per la Diputació, que destaca que en els últims tres anys ha destinat 99,5 milions d’euros, el que representa un 2,4% del seu pressupost, a polítiques d’ocupació; una inversió que ha permès que 236.459 persones millorin la seva ocupabilitat després de passar per un Servei Local d’Ocupació de la Diputació o una Oficina Tècnica Laboral de la Diputació; 78.447 persones trobin feina, amb 168.025 insercions laborals, i 38.151 empreses rebin assessorament de la Xarxa Xaloc per tal d’ajudar‐les a seleccionar els millors perfils.
Segons expliquen des de la Diputació, el 50% de la població aturada de la província de Barcelona és usuària dels dispositius locals d’ocupació de la Xarxa Xaloc, que inclou els municipis petits (a la zona d’influència de Terrasa, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls); és a dir, 5 de cada 10 aturats utilitza els serveis ocupacionals locals per millorar la seva ocupabilitat o trobar un lloc de feina.
Si es fa una radiografia sobre el perfil de les persones usuàries dels Serveis Locals d’Ocupació, el perfil majoritari és una dona, de 30 a 49 anys, que ja té experiència prèvia, és a dir, que abans d’adreçar‐se a un Servei Local d’Ocupació ja ha treballat en ocupacions elementals, i que fa menys de 5 anys que s’hi ha inscrit. Si es posa el focus en el perfil d’empreses, es tracta sobretot de pimes de menys de 50 treballadors i que es dediquen al sector serveis