Terrassa

5 carrers de Terrassa amb noms populars

Descobreix aquests populars noms de carrers i el seu significat

Carrer de Gaudí de Terrassa

Si ets de Terrassa, ben segur coneixeràs la majoria de noms dels carrers de la ciutat. Amb el pas del temps, els mateixos habitants han batejat els carrers de Terrassa amb apel·latius d’elements que els envolten o els han vinculat a fets que han tingut lloc en aquell espai. D’aquesta manera, moltes de les denominacions antigues i populars que rebien aquestes vies s’han anat perdent definitivament, i avui dia es coneixen pel nom oficial del nomenclàtor però també pel nom atorgat.

(1) CARRER DELS BANCS

També conegut com a carrer Major

Aquest carrer s’ha conegut des de fa molt de temps com el carrer dels Bancs. Anys enrere era una via plena de les oficines principals entitats que ja són història, com el Banco Central, el Banco Hispanoamericano, el Banco de Vizcaya o el Banesto. Les fusions entre diferents bancs i caixes han deixat al carrer amb molt poques oficines del sector.

(2) CARRER DELS BOMBERS

També conegut com a carrer de Gaudí

Dels anys 1952 fins a 1986, aquest carrer acollia la seu dels bombers de la ciutat, d’on sortien a apagar focs o a dur a terme altres serveis. És per aquest motiu que el carrer de Gaudí s’ha conegut i, encara es coneix, com el dels Bombers. Ja fa anys que aquest cos es va traslladar i ara hi trobem la sala Maria Plans del Teatre Alegria. Així i tot, això no ha fet canviar els hàbits de molta part de la ciutadania terrassenca.

(3) CARRER DEL PEIX

També conegut com el Raval de Montserrat

Aquest popular carrer ubicat al centre de la ciutat se li atribueix aquest nom popular perquè és el tram que passa per on hi ha la majoria de parades que es dediquen a la venda de peix. Antigament, a aquest tros hi havia l’hospital de la població i, també, hi havia el Portal de la Guia, que formava part de les antigues muralles de la ciutat.

(4) CARRER DEL GEL

També conegut com a carrer de la Goleta

Durant molts anys el carrer de la Goleta ha rebut el nom de carrer del Gel. En aquell tros estava ubicada la fàbrica de gel que necessitaven els paradistes del Mercat de la Independència. Aquesta fàbrica, i la seva corresponent cambra frigorífica, es van inaugurar per la Festa Major de l’any 1909.

(5) CARRER DE LES CARTELLERES

També conegut com a carrer Puig Novell

Al carrer Puig Novell amb Font Vella hi havia exposada la cartellera inicialment del Cine Recreo. En aquest carrer, que avui acull la seu del Diari de Terrassa, hi havia unes vitrines que servien per exhibir els fotogrames de les pel·lícules que es podien veure a les diverses sales de cinema que hi havia llavors. Eren les cartelleres que mostraven una petita part dels films que tocava aquella setmana quan a la ciutat les estrenes arribaven més tard.

To Top