Terrassa

Rosa Maria Fernández: “Els drets de les dones són el pilar de la democràcia”

La professora, regidora i activista feminista ha volgut compartir el premi amb les dones que l’han acompanyat

“Sempre he volgut treballar en equip, sense eludir responsabilitats ni decisions. I sempre he estat envoltada de dones valentes, les dones de la meva vida”. Amb aquestes paraules, Rosa Maria Fernández Sansa ha rebut aquest dilluns la Medalla d’Honor de la Ciutat, un reconeixement a la seva trajectòria com a professora, regidora, impulsora de la primera regidoria de la Dona d’Espanya, i feminista infatigable.

“Em sento contentíssima de rebre aquest honor”

Fernández ha rebut de mans de l’alcalde Jordi Ballart la Medalla d’Honor en un Saló de Sessions municipal ple de gom a gom. Acompanyada per la família i envoltada d’amigues i col·laboradores, l’homenatjada ha repassat la seva història personal, els anys de militància i aprenentatge per Europa, i ha defensat la vigència del moviment. “Parteixo del principi irrenunciable de les dones com a subjecte polític”, ha dit.

Acompanyada de l’alcalde, Rosa Maria Fernández agraeix la Medalla d’Honor de la Ciutat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa / Alberto Tallón

“Hi ha persones que passen pel món millorant la vida dels altres. Obrin portes i finestres a la llibertat”. Amb aquestes paraules ha definit l’alcalde Jordi Ballart Rosa Maria Fernández, “una dona que deixa empremta”.

Fernández va néixer a Badalona l’any 1950 i avui és una de les veus més autoritzades del feminisme. Va viure anys de militància política i va ser empresonada el 1975 per la seva participació en mobilitzacions antifranquistes.

“Parteixo del principi irrenunciable de les dones com a subjecte polític”

Ja en democràcia, a Terrassa va ser una de les fundadores del Casal de la Dona i va crear, l’any 1991, la primera regidoria de la Dona de l’Estat espanyol. Actualment, presideix el Lobby Europeu de Dones d’Espanya i la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones.

Rosa Maria Fernández no ha ocultat aquesta tarda la seva alegria en rebre la Medalla d’Honor: “Em sento contentíssima de rebre aquest honor”, ha dit, després que la seva companya de lluita i amiga, Emma Fernández, definís en dues frases durant la glosa de l’acte l’essència de l’homenatjada: “Tots sabem que Rosa Maria és acció en estat pur. També una persona amb criteri propi”.

FOTOS | Terrassa homenatja Rosa Maria Fernández

To Top