La quarta edició de Terrassa Tria Futur creix respecte a l’any passat, i comptarà amb 85 expositors (a l’edició de 2022 van ser 60) i, aproximadament, amb unes 130 activitats. La fira d’orientació se celebrarà els dies 9 i 10 de març, en el marc del Recinte Firal, mentre que la Mostra d’Ensenyament es podrà seguir del 22 al 30. La pàgina web que acollia la fira virtual durant els anys de la pandèmia i les restriccions es mantindrà en línia de manera permanent.
L’objectiu de l’actual govern municipal, que va ser l’impulsor d’aquesta fira, és el de convertir-se en un referent de cara a l’orientació formativa i professional a la ciutat i a la comarca, per a les persones interessades a formar-se i treballar, sense tenir en compte l’edat. El repte també és ajudar-los a triar entre les seves opcions de futur.
La presentació va comptar amb les intervencions de tres representants del consistori egarenc. Teresa Ciurana, tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Solidaritat i Cooperació va dir que el Terrassa Tria Futur és “una clara aposta d’aquest govern per millorar el futur de la ciutat i de les persones que hi vivim”. També va comentar que es tracta d’una fira “per despertar vocacions i quin és l’itinerari formatiu per avançar en aquestes vocacions” i va afegir que és la peça més visible de l’estratègia Terrassa Orienta.
Posteriorment, va intervenir Núria Marín, també tinenta d’alcalde i regidora de Projecció de la Ciutat, que va assenyalar que aquesta fira “està pensada per a totes les persones que necessiten informació, independentment de la seva edat o el seu nivell formatiu” i va afirmar que “Terrassa és una ciutat d’oportunitats tan en matèria de serveis formatius com de sortides professionals”.
Molt sentit
Ona Martínez, tinenta d’alcalde de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert i regidora de Serveis Econòmics, va intervenir en la part final de l’acte de presentació i va detallar que “té molt sentit que la Mostra d’Ensenyament (que fa 22 anys que s’organitza) formi part del Terrassa Tria Futur perquè el fa més gran i fa que tingui més sentit de ciutat”. Va subratllar, així mateix, que aquesta fira “ens fa avançar cap a ser realment una capital de les oportunitats i, per tant, una capital educadora i orientadora”.
La Mostra d’Ensenyament, va dir Martínez, “es manté descentralitzada per acostar-la més als instituts i a les escoles i per poder fer valdre i donar a conèixer els equipaments de la ciutat que han de ser espais de referència”. També va apuntar que, pel que fa a les inscripcions, fins dijous al matí, hi havia 16 centres educatius públics, privats i concertats i 4 entitats o col·lectius que assistiran al llarg d’aquests dies.