Esports

Resseguint les passes del Drac de Sant Llorenç

Uns 1.500 participants prendran part en les tres curses de la Vallès Drac Race, de 48, 25 i 11 quilòmetres i en una caminada de 5, amb la natura com a gran protagonista

Una imatge de l'edició de l'any passat de la Vallès Drac Race

La Vallès Drac Race arriba aquest cap de setmana a la seva novena edició. Uns 1.500 atletes s’aplegaran diumenge al Parc de les Nacions Unides per córrer la novena edició de la prova organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, que manté les quatre curses habituals pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La cursa gran, la Vallès Drac Trail, sortirà a les 8 hores. Té un recorregut de 48 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu. Els participants donaran la volta sencera al Parc Natural, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura. Es preveu que els primers classificats arribin passades les 12.30 hores a la línia de meta. La segona cursa, la Half Drac Trail, sortirà a les 9.30 hores des de Mura. S’ha habilitat un servei d’autobusos per traslladar els participants de Terrassa a la localitat bagenca. Els atletes cobriran una distància de 25 quilòmetres i 950 metres de desnivell entre Mura i Terrassa.

Per als que prefereixin distàncies més curtes, hi ha l’Esquena del Drac (11 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu), que sortirà a les 10 hores, sempre des del Parc de les Nacions Unides, una de les portes d’entrada al Parc Natural. Es tracta d’una cursa d’iniciació, amb un recorregut que transcorre per senders de Terrassa. Es puja al Turó de Sant Joan, punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç. A les 10.15 hores començarà la marxa inclusiva Drac Parc, accessible a tothom. Té 5 quilòmetres i 150 metres de desnivell positiu. Està pensada per als corredors més ràpids, caminadors i corredors amb animals. Deu el seu nom al fet que rodeja les instal·lacions del Parc Audiovisual.

Dissabte, curses infantils

Dissabte es disputaran les Vallès Drac Kids, una sèrie de curses infantils amb més d’un miler d’inscrits d’arreu d’Espanya. Tornen a ser puntuables per al Circuit Català d’escoles de trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Més enllà de les curses de muntanya, que permeten un coneixement directe del territori, aquesta Vallès Drac Race és un esdeveniment obert a la ciutat, amb activitats per a petits i grans i actuacions culturals d’entitats locals. Per bé que les inscripcions estan teòricament tancades, tots aquells que ho vulguin poden completar les categories encara obertes.

To Top