Esports

El Barceloneta, primer obstacle del CN Terrassa a la Copa de la Reina

Aquest divendres a les 19 hores, el CN Terrassa disputarà el matx de quarts de final d’una Copa de la Reina que es juga a casa. Dissabte s’espera una semifinal contra el CN Mataró, vigent campió

Les waterpolistes del CN Terrassa buscaran avui el passi a semifinals / nebridi aróztegui

Amb l’avantatge de jugar a casa, l’equip femení del CN Terrassa buscarà entre divendres i diumenge el seu primer títol de la Copa de la Reina de waterpolo. La piscina de l’Àrea Olímpica acollirà la vint-i-setena edició d’aquesta competició. El conjunt que dirigeix Xavi Pérez trencarà el gel en la ronda de quarts de final avui a les 19 hores contra un Atlètic Barceloneta que s’estrena en el torneig del KO.

És la tercera vegada en les set darreres edicions que Terrassa acull aquesta competició. Ho va fer per primera vegada l’any 2017 i també l’any passat. Les egarenques parteixen com a favorites davant del conjunt de la piscina de Sant Sebastià. Al matx de la primera volta de la lliga, corresponent a la segona jornada, les de Xavi Pérez es van imposar per 6 gols a 14 a Barcelona. Curiosament, el duel de tornada es disputarà el dimecres dia 22 de febrer a les 21 hores a la piscina de l’Àrea Olímpica.

En cas de passar ronda, el repte seria majúscul, atès que les egarenques es trobarien, probablement, amb un Centre Natació Mataró en estat de gràcia.

Les porteres Sandra Domene i Ainara Farré / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El tècnic local disposa de tot el planter al complet, malgrat que, a principis de setmana, alguna jugadora va estar malalta. “Arribem bé, amb moltes ganes i il·lusió i amb molt bones sensacions”. Pérez adverteix del perill del xoc que tancarà la jornada d’aquest divendres. “Serà un partit més complicat del que pot semblar a priori. El Barceloneta vindrà amb la motivació d’un debutant que vol fer un gran paper. Compten amb una jugadora molt experimentada, Roser Tarragó, la líder, la waterpolista que condueix un grup de joves jugadores”. L’entrenador terrassenc explica que han estudiat a fons el contrincant. “Si treballem bé la defensa, tenim moltes opcions de passar”, assenyala.

Tot i que insisteix en la necessitat d’anar partit a partit, “sobretot en una competició com la Copa”, Pérez entén que el Mataró seria l’hipotètic rival en semifinals. “No volem mirar més enllà. Si hi accedim, ens trobaríem amb un gran rival, tant si passen les maresmenques com el Sant Andreu”.

El millor equip d’Europa

Així mateix, el tècnic terrassenc considera que el CN Mataró és actualment el millor equip d’Europa. “Ha guanyat la primera competició domèstica de la temporada, la Supercopa d’Espanya. Ve de superar el Sabadell a casa i de batre l’Olympiakos, un conjunt bicampió d’Europa, a la Champions. Té una plantilla increïble i hauríem de fer un partit de 10 per accedir a la final”.

Xavi Pérez subratlla el paper que pot jugar el públic en aquesta Copa de la Reina. “És una Copa a casa. La nostra gent sempre respon, sempre la tenim al costat. Ho vam demostrar fa ben poc en el partit d’Euro Cup contra el Ferencvaros. Vam omplir la graderia, la gent ens va portar a la victòria. Ara, esperem el mateix. Sabem que els necessitarem per ajudar-nos en els moments difícils que segur que travessarem”.

Cap a la quarta final

El CN Terrassa ha disputat tres finals de la Copa de la Reina, els anys 2013, 2018 i 2020. En els tres casos, el conjunt de Xavi Pérez va caure contra el gran dominador del waterpolo estatal durant la darrera dècada, el CN Sabadell, si bé en l’edició del 2020 el desenllaç, amarg, va arribar a la tanda de penals. L’equip buscarà enguany la seva quarta final. Per bé que el CN Mataró és el vigent campió de Copa (va derrotar per 7 a 4 el CN Sabadell) en la final de l’any passat a Terrassa, el gran dominador d’aquesta competició és el CN Sabadell, que acumula 17 títols.

To Top