Terrassa

Denúncia veïnal a Terrassa: 300 habitatges amb problemes d’electricitat

La causa podria ser una plantació de marihuana

Panoràmica d'una part del barri del Segle XX

Pateixen baixades de tensió elèctrica des de fa més de tres setmanes i la resposta oficial és que el consum a la zona s’ha disparat de manera injustificada, se suposa que per culpa d’una plantació de marihuana. Veïns del barri del Segle XX de Terrassa, a través de l’associació de veïns, han denunciat els problemes de subministrament elèctric que sofreixen uns 300 habitatges.

La situació afecta a tot el sector del grups Santa Margarida, part dels carrers de las Navas de Tolosa, Doctor Torras i Bages i Vallparadís i el passatge Zuloaga. Això fa constar l’associació de veïns del Segle XX en un comunicat. Els damnificats “porten més de tres setmanes patint baixades de llum, que comporten que els electrodomèstics restin aturats”. La baixada es produeix cada dia, de 19 a 23 hores, franja en la qual “només funcionen les bombetes ‘led'”.

Indignació

Els afectats es van reunir amb l’associació veïnal, que ha canalitzat les queixes amb l’Ajuntament, Endesa i el Departament d’Indústria. Segons l’entitat, les explicacions rebudes al·ludeixen a un creixement de consum, es presumeix que per una connexió il·legal efectuada per a la producció de marihuana, segons indica el comunicat.

El veïnat diu estar cansat i indignat i exigeix “solucions immediates”. Tem la proliferació d’avaries en els aparells. Hi ha antecedents: fa dos anys “es va patir una greu baixada de tensió que afectava la línia, que va provocar talls permanents i que va fer malbé alguns electrodomèstics”.

Endesa admet el problema i ha assegurat a aquest diari que l’està estudiant amb detall. De moment, només pot avançar que les inspeccions descarten que el problema sigui intern, de la xarxa. És aliè a les instal·lacions. Prové de fora.

Denúncia veïnal a Terrassa: 300 habitatges amb problemes d’electricitat
To Top