Terrassa

“Treballem amb els nens que han perdut la família”

Les baixes temperatures i la situació dels infants, dues de les preocupacions de les entitats que estan treballant per ajudar les poblacions turca i siriana

A Síria, el devastador terratrèmol ha deixat milions de persones sense el seu habitatge

El fred i la situació dels infants són dues de les preocupacions principals de les entitats solidàries pel que fa a les conseqüències dels terratrèmols que han assolat a Turquia i Síria. Susanna Oliver, responsable de Projectes en l’àmbit estatal i delegada a Catalunya, amb seu a Terrassa, de la Fundació World Vision, assegura que s’estan organitzant centres d’atenció infantil per cobrir “tot el que necessitin i per treballar el trauma que suposa perdre la família” i ajudar a reunificar famílies. També volen protegir-los “de possibles xarxes de tràfic de persones”.

Oliver avisa que el fred és un dels grans problemes amb què es troben els seus treballadors i voluntaris de la zona. “El fred ens preocupa molt i en alguns casos hi ha temperatures per sota del zero”, comenta, i afegeix que “molta gent que es queda als cotxes i no pot posar la calefacció”.

World Vision té presència a la zona des de 2011 i “el fet de tenir a personal al terreny va permetre que des del primer moment vam poder respondre a l’emergència”, diu. La intenció, ben aviat, és concretar “la proposta que hem de presentar a l’Ajuntament per allò que més necessitem” per encabir-ho en el projecte d’Ajudes Humanitàries d’Emergència.

Enviament d’ajuda

En aquest sentit, Creu Roja, que ho ha centralitzat tot des de Barcelona, ha iniciat l’enviament de 34 tones d’ajuda humanitària, consistent en 5.990 tendals per aïllar de la pluja i el fred, 1.500 bidons d’aigua de 20 litres, 1.913 “kits” de cuina familiar per a 5 persones i 400 mantes. A més d’aquestes dues entitats, també operen a la zona Acnur i Farmamundi.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional del consistori local, Teresa Ciurana, explica que “encara no hi ha cap projecte concretat d’assistència”, i s’està treballant per, en una setmana, estigui enllestit. A més, hi ha una proposta per al proper ple per presentar un acord de la junta de portaveus sobre aquest tema.

To Top