La valoració mitjana que els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donen al servei de la línia Barcelona-Vallès després dels canvis aplicats el 9 de desembre és d’un 8,32, segons ha informat la mateixa companyia ferroviària en un comunicat.
La nota és resultat d’una enquesta realitzada entre els viatgers de la línia entre el 9 i el 12 de gener, un mes després de la implementació de freqüències de pas de cada cinc minuts en hora punta a Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts a Sant Cugat, la supressió de les línies S5, S6 i S7 i que les línies S1 Terrassa i S2 Sabadell parin a totes les estacions.
Segons FGC, els resultats de l’enquesta mostren que l’aspecte que els usuaris valoren més positivament és l’augment de freqüències, seguit de la disminució de les aglomeracions i “l’entrada en servei de nous i millors trens”.
La companyia assegura que el grau d’ocupació dels trens a l’hora punta del matí, ha disminuït a l’entorn del 30%. “Si es comparen els graus d’ocupació mitjans de la setmana anterior a la implantació del nou servei, del 83,3%, amb els dels primers dies després de la implantació, un 59%, s’observa una reducció del 29,2%”, destaquen.
Alhora assenyalen que la demanda ha pujat lleugerament respecte l’any 2021. “Si les setmanes anteriors a les millores l’increment respecte l’any passat era del 112,6%, després s’ha situat en el 118,4%”, diuen.
Aquests resultats mostren “l’alt grau de satisfacció dels usuaris amb les millores implantades a la línia i ens confirmen que anem en la bona direcció: oferir una oferta de qualitat, competitiva i fiable per fomentar l’ús del transport públic i una mobilitat més sostenible”, diu el president d’FGC, Toni Segarra.
Terrassa lidera l’increment de viatgers de FGC al Vallès el 2022