Terrassa

Aquests són els aliments que t’ajudaran a depurar l’organisme

Els millors aliments per netejar l’organisme

La majoria de dietes comencen al gener. De fet, té sentit. D’una banda, venim dels excessos propis de les festes nadalenques. De l’altra, el gener és el primer mes de l’any i molts dels nostres bons propòsits s’inicien al gener. Menjar bé és fonamental per tenir una bona salut física, però també mental. Molta gent té per costum fer a principis d’any, o de tant en tant, un procés de depuració, que implica evitar aquells aliments que menys ens aporten i allunyar-nos de fregits, greixos, sucres, salses, begudes carbonatades o alcohol, entre d’altres.

Si voleu fer una depuració del vostre organisme, és altament recomanable que un especialista us dirigeixi. De totes maneres, n’hi ha prou de mantenir una alimentació equilibrada i consumir durant uns dies aquests cinc aliments que us proposem. Els trobareu fàcilment en qualsevol fruiteria. Els metges i els nutricionistes adverteixen sempre que no és bo fer aquestes depuracions d’una manera extrema. No podem passar de 0 a 100 en un tres i no res.

(1) Poma

Forma part de la nostra història en majúscules. Des de la poma del jardí de l’Edèn fins a la que Guillem Tell va partir amb una fletxa. Sostenen els experts que la poma és un dels aliments més equilibrats i saludables que hi ha. És rica en hidrats de carboni, fibra, vitamines i potassi. Hi ha un aforisme anglès que resa: “una poma diària manté el doctor a distància”. De pomes n’hi ha de totes condicions: àcides, menys àcides, vermelles, verdes, grogues. Recordeu: una cada dia.

(2) Espàrrecs

Els espàrrecs són un aliment extraordinari. El seu contingut en sucres i en greixos és molt baix. Són una de les hortalisses més riques amb proteïnes i ofereixen un alt contingut en fibra i vitamines, entre d’altres. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona, l’espàrrec verd té el doble de vitamines “A” i “C” que l’espàrrec blanc. Parlem de vitamines antioxidants i ajuden a prevenir malalties relacionades amb l’estrès oxidatiu, com el càncer, les malalties cardiovasculars o l’envelliment prematur.

(3) Ceba

La ceba és una de les verdures que més aplicacions té. A la cuina i a fora. És un antibacterià natural. Potser per això ens fa plorar quan la tallem crua. Entre les seves capacitats destaca la d’eliminar tòxics i elements nocius per al nostre cos. Funciona molt bé per a l’asma, la congestió nasal, netejar els intestins i depurar la sang. És, a més, molt diürètica. Es pot menjar de moltes maneres, però és ideal dins de l’amanida. Segons la BBC, és “una de les plantes medicinals més importants pels seus poders curatius”.

(4) Carxofa

La carxofa és un altre depuratiu importantíssim, que ens aportarà, a més, moltíssims nutrients. Són les grans aliades del fetge. El desintoxiquen. Es recomana també la carxofa per al tractament del colon irritable. Són de les millors verdures que pots menjar. L’SMI (Observatori de Salut i Medicina Integrativa) sosté que juga també un paper fonamental en la reducció del colesterol i, per tant, ajuda a prevenir malalties cardiovasculars. Som davant una altra hortalissa-medicament.

(5) Llimona

Més que una fruita, la llimona és un tresor. Ben segur que, de petits, us en donaven quan estàveu refredats o teníeu febre. La llimona és, també, un enorme depuratiu. Conté grans dosis de vitamina “C”. Un estudi de la revista “Nutrients” explica com la vitamina “C” és clau per a estimular la funció immune. Una llimona aporta entre 30 i 50 mil·lígrams de vitamina “C”. A banda, és un aliment netejador i antioxidant. I un excel·lent digestiu.

To Top