Terrassa

Els primers anys de l’Escola Industrial de Terrassa, en 16 imatges

El vestíbul modernista de l’Eseiaat acull l’exposició fotogràfica “L’Escola Industrial al primer mig segle d’existència”

Imatge aérea de l’Escola Industrial a principis del segle XX / Donació de Rafel Comes a l’Arxiu Tobella

A partir d’aquest dimarts i fins al 28 de febrer, tothom que ho desitgi podrà fer un viatge en el temps per contemplar les beceroles universitàries a la ciutat de Terrassa a través de 16 fotos procedents de la Fundació Arxiu Tobella de Terrassa. El vestíbul modernista de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) acull l’exposició fotogràfica “L’Escola Industrial al primer mig segle d’existència”, una mostra que inclou diverses fotografies de les primeres dècades del segle passat amb l’edifici i els espais de l’Escola Industrial com a protagonista.

L’exposició permetrà al visitant fer-se una idea molt precisa sobre l’evolució de l’Escola Industrial de Terrassa, seu actual de l’Eseiaat, des dels inicis de la seva construcció. També es podrà observar com eren els espais docents, les aules, els laboratoris a les primeres dècades del segle XX i fins i tot, la configuració urbanística de la ciutat a la zona que ha esdevingut  un campus universitari. I és que, per exemple, gràcies a fotografies com la que va donar l’historiador Rafel Comes a l’Arxiu Tobella, es pot observar amb tot detall els voltants encara agrícoles de l’Escola Industrial a principis de segle XX.

“Presentem una selecció de fotografies d’un dels edificis més emblemàtics de l’arquitectura modernista de Terrassa, l’Escola Industrial. Projectat per Lluís Muncunill com un centre de formació modern, va crear-se per oferir els estudis necessaris per nodrir de tècnics qualificats la indústria. Són fotografies de gran format on predomina l’edifici, tant l’exterior com els interiors i de les primeres imatges que mostren la urbanització de l’entorn. Destaquen el conjunt d’imatges de la seva construcció, inauguració i els primers anys de vida”, explica el president de la Fundació Arxiu Tobella, Aleix Pons.

La mostra quedarà inaugurada aquest dimarts a les 13 hores i es podrà visitar fins al 28 de febrer, de dilluns a divendres, de les 8 a les 21 hores. L’entrada és lliure.

To Top