Terrassa

Isaac Albert: “Es pot fer política des de molts llocs”

Per al primer tinent d’alcalde, el de gener serà el seu darrer ple en ser nomenat president de Cimalsa

Dimarts trascendia que el Govern havia nomenat Isaac Albert, primer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert a Terrassa, com a delegat i president delegat de l’empresa pública Cimalsa, i ahir confirmava que abandonarà l’Ajuntament a final de mes. El ple de gener serà el darrer per al considerat l’home fort de l’executiu de Jordi Ballart, la persona que ha gestionat la hisenda municipal i ha impulsat l’optimització de l’estructura municipal a través del projecte FEM Ajuntament.

“Tinc un punt de tristor, però estic content per la nova etapa, amb ganes de conèixer un món nou”, deia ahir Albert, El consell d’administració de Cimalsa ha de ratificar la pròxima setmana el nou càrrec del polític republicà, que renunciarà a l’acta de regidor dies després, previsiblement divendres 27 de gener.

A una setmana de la seva baixa, Albert recordava ahir que va arribar a l’Ajuntament “amb il·lusió i amb vocació de servei al projecte i a la ciutat, ja el 2017 –quan va entrar com a regidor– i el 2019”.

“Tinc una tristor, però estic content per la nova etapa”

Ha estat l’home del “relat” polític– “ens agrada dir que hem vingut a transformar. Un relat que no sé si s’ajusta a la realitat”, diu– i també de l’austeritat municipal. Com a regidor de Serveis Econòmics, va haver de gestionar la crisi de la covid i deixa l’Ajuntament amb un pla de contenció i amb un missatge clar per als seus successors: “Podem ingressar més, però la clau està en la contenció de la despesa. Els anys 2023 i 2024 l’Ajuntament haurà de prendre decisions econòmiques en l’àmbit de la despesa”.

L’objectiu, diu, és que l’Ajuntament de Terrassa continuï sent “una administració forta. Som un motor econòmic de la ciutat. Gestionem un pressupost de 300 milions d’euros”.

Albert marxa deixant una auditoria de les empreses municipals i un pla estratègic per a les societats públiques que “ha de permetre prendre decisions estratègiques a partir d’ara”.

Pel que fa al FEM Ajuntament, el segon gran projecte del mandat, “ha permès estabilitzar la plantilla reduint els interins, redefinir categories professionals, assignant una fitxa de treball, i millorar la mobilitat”. Un procés que “permet prendre decisions per fer l’estructura municipal més eficient”.

Les idees i la gestió

La primera setmana de febrer Isaac Albert deixarà l’Ajuntament “satisfet amb els companys d’ERC i amb els dels altres partits” i agraït “a l’equip tècnic i professional de l’Ajuntament. És imprescindible perquè és qui gestiona. Nosaltres proposem idees i projectes, però són ells qui els executen”.

L’agenda pública, diu, “la marca també la ciutat i hi ha un entramat d’entitats i associacions amb persones que treballen hores intempestives, extretes del seu temps” a les que Albert va voler també ahir dedicar unes paraules de comiat.

El dirigent republicà deixa enrere una trajectòria política “en la que he estat al govern, a l’oposició i fora de l’Ajuntament. La política es fa des de tots els àmbits”, sosté.

Tot apunta que la regidora d’ERC Ona Martínez el substituirà en el càrrec

Dimecres de la pròxima setmana ERC farà públic el nom de la persona que ocuparà la vacant del tinent d’alcalde en el ple. Serà, diu, “un actor important, una persona que tindrà un paper molt actiu en les eleccions vinents municipals”.

Els republicans preparen un acte simbòlic, al que esperen que s’incorporin regidors del partit en anteriors legislatures. L’objectiu és projectar “una imatge de continuïtat, visualitzant que el fil conductor és ERC”.

Una de les incògnites que planteja la marxa d’Albert és la persona que el substituirà al capdavant de la primera tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa. Totes les fonts consultades donen per fet que la regidora Ona Martínez, candidata a l’alcaldia per ERC, serà la política que ocuparà el càrrec fins al final del mandat.

L’equip de govern tanca aquests dies la remodelació de l’executiu provocada per la marxa avançada del regidor Isaac Albert. El polític havia anunciat la seva voluntat de deixar l’Ajuntament aquest mandat, però el seu nomenament com a director de Cimalsa ha precipitat la baixa, quatre mesos abans de les municipals de maig.

Sobre la taula de l’alcalde Jordi Ballart hi ha l’atribució de les competències delegades a Isaac Albert al seu substitut o substituta. El regidor d’ERC és fins divendres 27 de gener responsable dels Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans; Gestió Tributària i Recaptació; Serveis jurídics; Contractació; Patrimoni i Manteniment; Atenció Ciutadana i Serveis Funeraris i Cementiri.
Ballart sap del nomenament del seu soci com a director de Cimalsa fa dues setmanes i en aquest moment tindria pràcticament dibuixat i acordat amb ERC el nou organigrama de l’executiu.

Isaac Albert: “Es pot fer política des de molts llocs”
To Top