Esports

La Gala de l’Esport 2022 ja té els seus finalistes

Terrassa coronarà els seus millors esportistes en l’acte del 3 de març

Els cinc esportistes que opten al premi principal

El dia 3 de març se celebrarà al Teatre Principal una nova edició de la Gala de l’Esport, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i Diari de Terrassa i en el transcurs de la qual es lliuraran els premis als esportistes, entitats o persones vinculades al món de l’esport que hagin destacat al llarg de l’any 2022. La festa de l’esport terrassenc va canviar l’any passat el seu model, que repeteix en aquesta oportunitat amb una sèrie de premis als mèrits esportius de la temporada i les mencions especials que distingiran trajectòries o fets destacats.
El jurat de la Gala de l’Esport concedirà un total de set premis en funció dels resultats esportius assolits al llarg de l’any 2022. El premi principal serà el que distingirà al millor esportista de la ciutat, trofeu Lluís Francino i Riera al que opten cinc finalistes. A més, es premiarà al millor esportista màster, a la millor promesa, a l’equip de l’any, a l’esdeveniment esportiu, al millor entrenador i a l’esport escolar. En tots aquests apartats, s’han designat tres finalistes.

Seguint l’estructura de premis endegada l’any passat, l’organització lha decidit sis mencions especials que premien aspectes rellevants o trajectòries destacades.

En aquest sentit, enguany es lliurarà el Premi Periodisme Esportiu a Fanny Sallès, la primera periodista esportiva de la ciutat traspassada fa uns mesos. Una altra figura que serà recordada després de la seva mort serà la de Nico Villar, peça fonamental en l’organització i promoció de l’esport escolar de Terrassa. També es premiarà la carrera esportiva de l’atleta Jaume Leiva, que al llarg de 2022 va anunciar la seva retirada de l’esport professional després d’una brillant trajectòria. El corredor de curses extremes Oriol Antolí serà distingit amb la menció a la gesta esportiva, entre altres mèrits pel seu títol estatal en la modalitat Backyard després de cobrir una distància de 340 quilòmetres. Les dures darreres mencions atorgades seran per a col·lectius que han destacat en la promoció de les seves modalitats esportives. És el cas de l’equip de waterpolo inclusiu del CN Terrassa, el segon que ha iniciat la seva activitat a Catalunya. I també al projecte Educa Box del Boxing Club Terrassa que promou aquesta pràctica esportiva entre els joves en risc d’exclusió social.

El principal premi de la gala serà el que distingirà al millor esportista de la ciutat. Cinc són els candidats al Trofeu Lluís Francino i Riera, tots ells amb un magnífic historial al llarg de l’any. És el cas del boxejador egarenc Martín Molina, que va protagonitzar la gesta de proclamar-se campió d’Europa amateur, una fita que cap altre boxejador egarenc havia assolit al llarg de la història. Clara Ycart, per la seva banda, presenta una trajectòria molt destacada durant 2022, en el qual es va proclamar campiona de la Bundeslliga alemanya de hockey i va disputar amb la selecció espanyola el Mundial que va tenir lloc a Terrassa. Paula Leitón és una de les dues finalistes que ja ha guanyat el premi. Els títols europeus i de la lliga mundial amb la selecció espanyola són els principals avals de la waterpolista egarenca ara al CN Sabadell. L’altre finalista que ja té l’estatueta guanyadora és la nedadora Sarai Gascón, que a 2022 va obtenir cinc medalles (2 de plata i tres de bronze) en el Mundial de natació adaptada. El cinquè finalista també prové del waterpolo. És Álvaro Granados, que va segellar un gran any amb el títol mundial amb la selecció espanyola i la medalla de bronze a l’Europeu.

Extraordinari nivell

El grau superlatiu de l’esport terrassenc es veu reflectit en la resta d’apartats. Pel que fa a l’esdeveniment esportiu de l’any, els finalistes són tan rellevants com el Mundial femení de hockey, la Copa de la Reina de waterpolo que es va disputar al CN Terrassa i l’Euro Hockey Ranking Cup organitzada pel Club Egara. Els aspirants al premi al millor entrenador també acumulen èxits: Oliver Ballabriga, amb el primer equip de futbol del San Cristóbal, Xero Gasol amb l’Atlètic Terrassa masculí i Ramon Sala amb el Club Egara masculí.

A millor equip de l’any aspiren un Atlètic Terrassa campió de la lliga masculina de hockey, el Bonaire femení de futbol platja com a campió d’Europa per primera vegada a la història, i el CP San Cristóbal, que va jugar el “play-off” d’ascens a Segona Federació de futbol . Com a millors promeses es postulen el patinador Aleix Bou, subcampió mundial júnior, Daniela Quinzada, bronze al Mundial cadet de waterpolo, i Davinia Ángel, debutant a la lliga femenina de bàsquet. I pel que fa al millor esportista màster, tres candidatures aspiren al premi amb l’aval del títol mundial: Rubén Viciana i Eva Moya en ball esportiu; Ainhoa Delgado i Àlex Marín en la modalitat poomsae de taekwondo; i Dámaris Sosa en halterofília.

To Top