Terrassa

L’oposició veu massa discurs, autobombo i poca audiència pública de l’alcalde

Els grups municipals qüestionen que hi hagués “poc públic” al Teatre principal, en una oportunitat per plantejar-li preguntes personalment a l’alcalde

Dues hores va durar la compareixença de l’alcalde, Jodi Ballart, en audiència pública dijous al Teatre Principal, 120 minuts que per l’oposició municipal van deixar massa espai a l’alcalde i poc a la ciutadania. De fet, coincideixen en afirmar que “l’objectiu era atendre les preguntes dels terrassencs, però audiència n’hi va haver poca” i el gruix de l’acte va ser “discurs i autobombo”.

Alfredo Vega, president del grup municipal socialista no vol bolcar-se en la crítica política “donat que tinc altres espais on fer-la, com el ple”. Sí que se centra en el format i “el model. Terrassa és una ciutat gran i aquesta era una oportunitat perquè la ciutadania pogués formular preguntes a l’alcalde i aquest respondre de manera espontània”.

Alfredo Vega: “L’objectiu era atendre les preguntes dels terrassencs, però audiència n’hi va haver poca i el gruix de l’acte va ser discurs i autobombo”

A l’audiència, “la major part del temps va ser discurs i autobombo” i, en el moment de la participació ciutadana, “el bloc gran de preguntes s’havien rebut anteriorment i podien ser contestades tècnicament. Després, a la sala, públic hi havia més aviat poc. Personalment, coneixia a la majoria, polítics i treballadors municipals”.

Per Vega, cal reflexionar sobre el format per fer-lo més atractiu a la ciutadania “que vol aprofitar l’oportunitat de tenir l’alcalde al davant per formular-li preguntes. Jo com a alcalde ho vaig fer a Can Parellada, en una audiència majoritària de veïns del barri que van fer moltes preguntes. No va ser perfecte, però va funcionar”.

Per Isabel Martínez, regidora i candidata de Ciutadans, “el Teatre Principal es va veure una mica ‘desangelat’, tot i tenir la ciutadania l’oportunitat de fer-li preguntes a l’alcalde”. Per a la política liberal, Ballart es va centrar “no a rendir comptes, sinó en enumerar una llista de projectes i fer un discurs de futur. No sé si és el que la gent esperava”.

Martínez critica que Ballart parlés del 75% de compliment del pla de mandat al final de la legislatura “quan falten dos mesos per les eleccions i no hi arribarà”. També que mencionés projectes com les rieres “entre les promeses complides, quan les va anunciar com la gran transformació de Terrassa i no ha fet res. Va convocar un acte també al Teatre Principal per presentar una proposta que podia haver fet a principi de mandat i hauríem avançat una mica més”.

Isabel Martínez: “Va anunciar les rieres com la gran transformació de Terrassa i no ha fet res”

Vega qüestiona que, tot i tractar-se d’una audiència pública, l’alcalde dediqués “una part molt important a llegir discurs, a explicar que ha fet, convertint-lo en un acte de propaganda més que participatiu”.

Des de el seu punt de vista, a l’audiència pública “li va faltar dinamisme. Jo crec que s’ha de revisar el model per fer-lo més dinàmic. La ciutadania no tenia dret a rèplica i al final, acaba sent més un acte de propaganda”.

En els mateixos termes s’expressa la portaveu del grup municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís. La política resumeix l’audiència pública com “un acte electoral de l’alcalde Ballart. Tot van ser titulars i promeses que després no es compleixen”. I afegeix: “Tot amb la connivència d’ERC”.

Meritxell Lluís: “Un acte electoral de l’alcalde Ballart. Tot van ser titulars i promeses que després no es compleixen”

Com la resta de portaveus municipals, Lluís va seguir en directe l’audiència pública de l’alcalde, que s’havia hagut d’ajornar a la tardor pel contagi de Covid de Ballart, i que va tenir una primera convocatòria virtual, tot i que finalment va poder ser presencial.

Els partits de l’oposició esperaven que l’alcalde reflexionés sobre el pla de govern executat i també admetés les carències en la gestió. Al final, diu Meritxell Lluís, “Zero autocrítica, com ens té acostumats”.

Dos milions per modernitzar els mercats

L’oposició veu massa discurs, autobombo i poca audiència pública de l’alcalde
To Top