Comarca

Nil López: “Em presento per governar, per repetir resultats”

L’alcalde assegura que Junts per Matadepera no li ha donat explicacions de la seva exclusió de la llista del partit

Nil López, amb la vara d'alcalde, al despatx de l'Ajuntament de Matadepera

“La meva voluntat era la de tornar a presentar-me”, explica l’alcalde de Matadepera, Nil López, després de ser apartat de la candidatura de Junts pel seu partit. “Vam guanyar el 2019 amb un 52% dels vots, amb un projecte que encara és vigent. Hem treballat molt i encara queda molt per fer”.

Nil López ha decidit presentar-se a les eleccions municipals de maig amb una candidatura independent a la de Junts per Catalunya, formació en la qual continua militant, “perquè tinc ganes d’acabar el projecte i energia per continuar fent iniciatives com el vial de la riera, assolint la sobirania energètica del municipi, construint habitatge públic i el nou Auditori. Aquest és un projecte que suma”.

“Em presento perquè tinc ganes d’acabar el projecte i energia per seguir”

L’alcalde de Matadepera afirma que Junts li va comunicar que no seria cap de llista abans de Nadal. “No m’han donat una explicació de per què no compten amb mi”, es lamenta. Durant els tres anys de mandat “no hi ha hagut cap problema. No m’he sentit qüestionat en cap moment i mai he manifestat la voluntat de perdurar. Sincerament, no entenc per què han apostat per restar, en lloc de sumar”.

El candidat va a les municipals “amb idea de governar, de repetir resultats. Sabem que l’escenari ha canviat, per això parlo amb tothom, per sumar”. López envia un missatge als seus companys de partit: “Les portes estan obertes abans, durant i després de les eleccions”.

Aquestes setmanes l’alcalde manté contacte “amb entitats, associacions de veïns, clubs esportius i particulars”, amb la voluntat de conformar “un equip transversal”. Aviat presentarà la candidatura, que encara no ha decidit “si serà plataforma ciutadana o una nova formació política”. El nom, “tindrà l’arrel de Matadepera”, avança.

La ruptura “no afectarà el govern” de Matadepera, vol puntualitzar Nil López. “Continuo militant i la relació és bona (amb els candidats de Junts Marcel·lí Bosch i Núria Garcia). No ens enfadarem. Hem treballat bé junts i ho continuarem fent”.

“La direcció nacional m’avala. Han intentat reconduir la situació, però no ha estat possible”

Ara, l’alcalde focalitza la seva activitat política en consolidar una nova candidatura que li permeti renovar la majoria i governar Matadepera quatre anys més. “Molts veïns m’ho demanen. Em traslladen el seu interès per saber si vull continuar com a alcalde”. De manera habitual “ja faig aquesta tasca d’escolta activa, llibreta en mà, per conèixer els temes que inquieten als matadeperencs. Ara vull deixar clar que tinc moltes ganes de continuar treballant”.

El partit li dona suport, diu, “en l’àmbit nacional. No entenen què ha passat a Junts i han intentat reconduir la situació, però no ha estat possible”. A Junts per Catalunya, un estudi d’opinió fet a Matadepera “avala que soc el candidat més valorat. Així i tot, no compten amb mi”.

Una enquesta revela que el candidat de Matadepera més valorat per fer d’alcalde és Nil López

L’enquesta ha estat encarregada per la mateixa direcció nacional de Junts per Catalunya i revela que el polític més valorat pels matadeperencs per ser alcalde del municipi és Nil López, a distància dels candidats de Junts, Marcel·lí Bosch, i d’ERC, Anna Piñol. L’alcalde rep una puntuació del 48,7%, Bosch un 1,8% i Piñol un 15,4%. El sondeig demana els enquestats que puntuïn els polítics. En un escalat del 0-10, els matadeperencs atorguen un 9,8 a Nil López, un 7,2 a Marcel·lí Bosch i amb un 7,3 a Anna Piñol.

To Top