Esports

El CN Terrassa busca una plaça als quarts de final de l’Euro Cup

El conjunt egarenc s’enfronta a Pacense, Plebiscito Padova i De Zaan

El CN Terrassa debutarà aquest divendres a l’Euro Cup femenina de waterpolo, la segona competició de clubs a nivell continental. El conjunt egarenc, eliminat a la primera fase de la Champions League, afronta un grup de quatre equips dels quals els dos primers obtindran la classificació per als quarts de final. Aquesta ronda es disputa pel sistema d’eliminatòria, fet que permetria les egarenques jugar a casa un partit de competició europea per primer cop a la història. Aquesta primera fase finalitzarà el diumenge i es desenvoluparà a la ciutat portuguesa de Paços de Ferreira. El CN Terrassa debutarà el divendres a les 21.30 hores contra el conjunt amfitrió, el CA Pacense. Dissabte, a les 20 hores, el seu rival serà el Plebiscito Padova italià, per tancar la competició el diumenge a les 11 hores contra el De Zaan neerlandès.

Sobre el paper, el rival més asequible serà el Pacense portuguès. Però italianes i neerlandeses compten amb plantilles de gran nivell. El pronòstic entre aquests tres equips és obert, malgrat que l’únic objectiu del CN Terrassa es obtenir unes de les dues places en joc per a la segona ronda de la competició. “Som tres conjunts per a dues places, mentre la resta de grups compten amb dos equips potents i dos, a priori, més fluixos”, explica el tècnic egarenc Xavi Pérez, que considera que el grup del CN Terrassa és el més potent d’aquesta primera fase. “El Pacense és el rival més dèbil. Al seu torn, el Padova és un equip dur. La temporada passada va estar a la “Final Four” de la Champions League i coneixem el seu potencial a la lliga italiana. Pel que fa al ZV De Zaan, ens coneixem de la primera fase de la Champions. Vam empatar a onze. És un conjunt amb jugadores llestes i resolutives. Recentment, van perdre de només un gol contra l’Olympiacos, l’actual campió d’Europa, dada que en mostra el seu nivell”.

Pel que fa al calendari, que s’obre amb el partit més senzill per incrementar la dificultat en els dos següents, Xavi Pérez considera que és un avantatge. “Les podrem estudiar sense que elles ens hagin vist”, explica. D’altra banda, però, els rivals sabran la renda de gols que poden necessitar en l’enfrontament contra el Pacense, que pot esdevenir clau en cas d’empat a punts. “El millor és guanyar els tres partits i no haver de fer càlculs”.

El tècnic Xavi Pérez confia en el potencial de les seves jugadores davant aquest repte. “És la primera vegada que disputem aquesta competició i arribem amb la il·lusió de superar la fase i portar a Terrassa per primera vegada un matx europeu femení de waterpolo, ja que els quarts de final es juguen en format d’eliminatòria a doble partit”.
L’entrenador local ha explicat que l’equip ha preparat intensament la cita. “Hem estat entrenant fort les darreres setmanes, dissabtes i diumenges inclosos, hem fet partits fora i hem anat clarament de menys a més. Creiem que l’aturada nadalenca ha estat per a tothom, així que pensem que arribarem tots els equips en les mateixes condicions”.

“Volem portar un partit europeu a Terrassa”

La portera del CN Terrassa Sandra Domene / Nebridi Aróztegui

La capitana Sandra Domene ha destacat el premi que suposaria classificar-se per a quarts de final. “És el gran objectiu, portar una competició europea femenina al club, davant de la nostra afició”, confessa. Domene ha remarcat que l’equip està preparat per al desafiament. “Hem treballat molt després de les vacances i sabem com és el waterpolo. Passarem d’una aturada a disputar tres partits en tres dies. Però no ens preocupa. Entrenem per això”.

To Top