Fotogaleries

Vint-i-dues fotografies del 2022 a Terrassa

Tanquem un any ple d’imatges impactants que expliquen per elles mateixes tot allò que ha passat a la ciutat. Diari de Terrassa fa un recull de les 22 fotografies que han quedat a la memòria dels terrassencs per la seva duresa, bellesa, plasticitat o emoció. I és que només fent una ullada a aquestes instantànies es pot repassar l’actualitat del 2022.

Gener

Cues per comprar tests d’antigens

Foto: Arnau Alcalà

Qui es recorda de la covid? La pandèmia encara no ha acabat, però la seva incidència no és comparable amb la de principis d’any. El gener del 2022 la sisena onada de la covid col·lapsava els Centres d’Atenció Primària (CAP), mentre davant les farmàcies es formaven llargues cues per poder adquirir testos d’antígens. Després que la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments fixés el preu màxim per test d’autodiagnòstic en un màxim de 2,94 euros, es va registrar un rècord de demanda.

Febrer

Els primers Tres Tombs en pandèmia

Foto: Santi Olivet

Més d’una vintena de carros i una cinquantena de cavalls van tornar a recórrer els carrers de Terrassa després de la pausa obligada per la covid. Els tradicionals Tres Tombs van tornar a mostrar l’amor dels terrassencs pels animals.

Un clam poètic dansat a la vida i a la mort

Foto: Lluís Clotet

El “Rèquiem” de Mozart convertit en dansa. La companyia Crea Dance va transformar la composició del músic austríac en un ball de celebració de la vida i plor de la mort combinant elements de la dansa clàssica i la contemporània. Una interpretació de caràcter poètic brillant.

Març

Terrassa se solidaritza amb Ucraïna

Foto: Nebridi Aróztegui

La Terrassa més acollidora. Uns 90 infants procedents d’Ucraïna van arribar el març a Terrassa gràcies a la feina de l’ONG Tanu. Molts es van quedar amb famílies de la ciutat.

D’antic vapor a sector residencial

Foto: Nebridi Aróztegui

Al març, l’enderroc de l’antiga Sala i Badrinas ja era una realitat. Les naus catalogades es conservaven i seguien les obres per transformar el solar en un sector residencial i d’equipaments.

Marxa per reclamar una major seguretat a la carretera

Foto: Lluís Clotet

Una multitud de ciclistes va tallar la carretera de Castellar. En Raúl, de 44 anys, havia mort atropellat per un cotxe a la mateixa carretera mentre que en David i en Marc, dos amics que l’acompanyaven, havien resultat ferits greus. Minuts després, el conductor va ser detingut pels Mossos d’Esquadra, Va donar positiu en cocaïna. La marxa de record i per demanar més protecció per als ciclistes va congregar centenars de persones.

Abril

El majordom de Netol treu el cap a la Font Vella

Foto: Alberto Tallón

La retirada de la placa metàl·lica que cobria la paret de la cantonada del carrer del Cardaire amb el de la Font Vella va deixar al descobert un antic anunci de Limpiacristales Netol. La publicitat dels anys 60 tornava als carrers de Terrassa de manera sobtada i com extreta d’un viatge al passat.

Un Sant Jordi passat per aigua

Foto: Lluís Clotet

Una forta pluja, amb calamarsa, va caure sobre Terrassa el dia de Sant Jordi. Els llibreters corrien per resguardar els llibres com podien, intentant salvar el gènere exposat posant-hi plàstics per damunt. Alguns, però, encara tenien temps de treure el mòbil de la butxaca i retratar l’estampa.

Maig

Pluja de colors al parc de Vallparadís

Foto: Arnau Alcalà

Núvols multicolors per celebrar la primavera. El Holi, la tradició celebrada originalment per hindús i sikhs, tornava a Terrassa després de tres anys. L’últim cop que s’havia celebrat a la ciutat era el 2019. La covid no havia permès que ni el 2020 ni el 2021 els egarencs tornessin a quedar coberts de pigments de colors. Famílies, grups d’amics… Tant petits com grans van tornar a gaudir com mai de la mà del grup de batucada Terrassamba, organitzador de l’activitat.

Doblet històric de l’Atlètic

Foto: Nebri Aróztegui

L’Atlètic va tocar la glòria. Cinc anys després, la lliga tornava a vestir-se de groc i el raval de Montserrat s’omplia de gom a gom per retre homenatge a l’equip entrenat per Xero Gasol. Havia guanyat l’RC Polo en una de les tandes de “shoot-outs” més emocionants i llargues que es recorden. Havien aconseguit la seva 22a lliga, completant, així, el seu tretzè doblet. I és que al novembre del 2021 havien guanyat la Copa del Rei.

Juny

Dansant sobre un doll d’aigua, com si es tractés de màgia

Foto: Alberto Tallón

L’atri de la Catedral del Sant Esperit va vestir-se de gala el passat 16 de juny, dia de Corpus, amb la benedicció i inauguració de la font de “l’ou com balla”. El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, va ser l’encarregat de col·locar-lo, com mana la tradició, dins d’una font floral. L’ou, buit per dins, es va alçar, un any més, ben amunt.

Un amor vuitcentista que acaba en casament

Foto: Lluís Clotet

Des de 1987 l’Antic Poble de Sant Pere celebra cada cinc anys un casament d’època vuitcentista. Aquest juny els veïns van decidir recuperar l’essència històrica de la celebració, fent-la més popular i participativa i escampant-la per tota la vila. Prop de 150 persones van participar en la nova “Festa del Casament Vuitcentista”, que incorporava noves escenes, més dinàmiques.

Juliol

El món fixa la mirada en el Mundial

Foto: Nebridi Aróztegui

Qualsevol lloc era bo per seguir la Copa del Món femenina de hockey que es va celebrar en un remodelat Estadi Olímpic. També aquest terrat d’un pis de l’avinguda de l’Abat Marcet. Els 17 primers dies de juliol, el món del hockey va fixar la seva mirada en la nostra ciutat per seguir l’esdeveniment esportiu més important de l’any, un Mundial que va fer reviure l’esperit dels Jocs de Barcelona. Espanya va caure a quarts. Els Països Baixos van ser els campions en batre l’Argentina a la final per 3 gols a 1.

El Festival de Circ va omplir de màgia i malabars la Plaça Vella

Foto: Alberto Tallón

Una de les activitats que tanca la Festa Major de Terrassa és l’actuació de circ que se celebra a la Plaça Vella. Enguany, els assistents van tornar a omplir l’espai i van poder gaudir, un any més, de tota mena d’espectacles, per a nens i menys nens, plens d’equilibris impossibles.

Els més menuts també tenen dret al seu Correfoc particular

Foto: Arnau Alcalà

El foc és un dels elements essencials de la disbauxa que genera cada any la Festa Major. El Correfoc i el Raval Infernal van fer com cada any les delícies de petits i grans. També el Correfoc infantil, dissenyat i creat per a nens i nenes de totes les edats. Tot un èxit.

Bizarrap, cap de cartell del Maleducats

Foto: Arnau Alcalà

Més de 4.000 persones es van aplegar a mitjans de juliol a la Masia Els Bellots per gaudir de la música del festival Maleducats, promogut pel cantant urbà terrassenc Lildami. Amb la seva samarreta número 52 del Barça, la gran estrella del cap de setmana va ser l’argentí Bizarrap, que va fer embogir la concurrència amb el seu potent directe. Terrassa va esdevenir la capital de la música urbana durant un intensíssim cap de setmana, en el qual es va poder veure en acció artistes com Emilia Mernes, WOS, Taichu, la banda sabadellenca de trap 31FAM i l’artista emergent Mushkaa, entre d’altres.

Setembre

Un record emocionat de la Riuada

Foto: Lluís Clotet

Veïns del barri de les Arenes transporten flors cap a la riera per commemorar la data del 25 de setembre, quan va fer 60 anys que els forts aiguats van arrasar amb tot el que trobaven al seu pas i es van cobrar centenars de vides humanes. Es va recordar els desapareguts, molts d’ells nens que encara es busquen.

Una gran rapada popular contra el càncer infantil

Foto: Nebridi Aróztegui

El raval de Montserrat va esdevenir una gran perruqueria a l’aire lliure. Una nena i la seva mare van participar amb un somriure d’orella a orella en la campanya “Posa’t al seu cap”, la rapada solidària impulsada per la Policia Municipal de Terrassa. L’objectiu: recaptar fons a favor de la investigació del càncer infantil.

Octubre

La primera Cursa Infantil Inclusiva va trencar barreres

Primera cursa infantil adaptada al Raval de Montserrat de Terrassa, 16/10/2022. Foto d'ARNAU ALCALA DURAN (arnaualcalafoto@gmail.com).

Foto: Arnau Alcalà

Amb emoció als ulls, un nen creua la línia d’arribada de la primera edició de la Cursa Infantil Inclusiva de Terrassa, al raval de Montserrat. Uns 25 nens amb alguna discapacitat hi van prendre part amb molt d’entusiasme. Sovint, no poden prendre part en les curses infantils convencionals, però s’ho van passar d’allò més bé en aquesta prova integradora. L’Ajuntament va comptar amb associacions com Cors Lluitadors de Duchenne, ACAPPS, Fundació Integralia i ÀreAdaptada per a l’organització d’una cursa que tindrà continuïtat en els anys vinents. La intenció és anar donant visibilitat a diferents associacions que treballen amb aquests nens i nenes.

Novembre

L’Estadi Olímpic es prepara per al retorn del Terrassa FC

Foto: Alberto Tallón

Després de cinc llargs mesos d’obres, la gespa artificial de hockey que es va utilitzar per al Mundial femení s’ha canviat per la de futbol. L’Estadi Olímpic va entrar al novembre en la recta final dels treballs. El color gris de l’asfalt va anar deixant pas al verd. L’usuari de la instal·lació, el Terrassa Futbol Club, ha hagut de jugar una temporada i mitja a Ca n’Anglada. El primer equip de la ciutat tornarà al seu feu el 15 de gener davant del líder, el Teruel.

Desembre

Passió per la selecció del Marroc al Mundial

La selecció del Marroc fa història, elimina Portugal , i es classifica per primera vegada a les semifinals del mundial de futbol a Qatar. La comunitat marroquina de Terrassa ho festeja pels carrers de la ciutat, 10/12/2022. Foto d'ARNAU ALCALÀ DURAN (arnaualcalafoto@gmail.com).

Foto: Arnau Alcalà

El Marroc va ser la gran sorpresa d’una Copa del Món de futbol celebrada a Qatar que es va acabar enduent l’Argentina. De la mateixa manera que va passar a tot el país, a Terrassa un gran nombre d’aficionats van seguir els partits de la selecció africana amb passió i entusiasme i van celebrar les successives classificacions a les rondes finals: davant d’Espanya als vuitens de final i contra Portugal als quarts. En ambdós casos, van llançar-se al carrer de manera pacífica. França els va derrotar en les semifinals per 2 a 0, però els homes que va dirigir Walid Regragui van donar molta guerra. En el duel pel bronze, van caure per 2 gols a 1 davant de Croàcia, una altra de les revelacions del torneig.

Un autobús urbà s’incendia a la Rambla

Foto: Nebridi Aróztegui

El vespre del dimarts 20 de desembre, un incendi va deixar absolutament destrossat i inservible un autobús de la línia 8 (avingudes). Els viatgers van poder ser evacuats. Una densa fumera es va escampar per la rambla d’Ègara. Fins i tot es va haver de desallotjar un edifici d’habitatges i una persona va ser atesa per intoxicació, per bé que va rebre l’alta voluntària al mateix lloc dels fets. El foc es va declarar a les 20.30 hores a la rambla d’Ègara, a pocs metres de la confluència amb el carrer d’Arquimedes, just davant de LaFACT Cultural. Cinc dotacions de Bombers van apagar les flames amb celeritat. El bus, que tenia 13 anys, va ser refredat del tot. Només en va quedar la carcassa.

I si no n’has tingut prou…

To Top