Diners

L’activitat d’R+D industrial de Terrassa, per sobre de la mitjana catalana

El director general del CDTI assegura que Sant Cugat i Terrassa són les dues ciutats per darrere de Barcelona amb més inversions per a empreses per part de l’entitat pública

Un moment de la trobada del director del CDTI amb empresaris de la demarcació de la Cambra de Terrassa

Sant Cugat del Vallès i Terrassa són, per darrere de la zona de Barcelona i en aquest ordre, les dues ciutats catalanes que han rebut més inversions per a empreses per part del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI). Així ho va assegurar el director general de l’entitat pública en una trobada amb empresaris de la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Javier Ponce va explicar que en els últims sis anys, el CDTI ha finançat a Catalunya uns 2.080 projectes amb una aportació pública de 1.200 milions d’euros i que després de la zona de Barcelona, que ha rebut un 22% d’aquesta inversió, se situen, en primer lloc, Sant Cugat i, en segon, Terrassa. El percentatge d’inversió a la nostra ciutat és, però, força reduït. Segons va comentar el director general del CDTI, Terrassa s’ha endut una mica menys d’un 3% del total de la inversió a Catalunya, amb 69 projectes finançats, que han rebut uns 29 milions d’euros d’aportació pública, fonamentalment en sectors industrials.

En la mateixa trobada, Ponce va realçar l’activitat en recerca i desenvolupament industrial a Terrassa. Segons el director general del CDTI, “Terrassa destaca per estar en un percentatge superior a la mitjana catalana en activitat d’I+D industrial. Està per sobre del 50%, mentre que la mitjana catalana se situa entre al voltant del 33%”, va dir.

No obstant això, per al president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, cal donar un impuls a la indústria de Terrassa, ja que, segons va exposar, la ciutat està perdent pes industrial respecte altres municipis de la demarcació i el conjunt de Catalunya. “Terrassa sempre ha tingut una trajectòria industrial molt important, però avui dia el valor afegit brut (VAB) que prové de la part industrial està disminuint. El pes industrial de Catalunya ha arribat al 20% i segons les últimes dades de l’Idescat, al Vallès estem en un 50%, a Rubí en un 40%, a Castellbisbal en un 70% i a Terrassa no arriba al 17%”, va dir. “Hem de fer totes aquelles actuacions que puguem per ajudar a l’emprenedoria”, va remarcar.

La Cambra de Terrassa va ser l’any 2007 una de les primeres enaincorporar-se a la xarxa de Punts d’Informació (PIDI) del CDTI, amb la voluntat de contribuir a impulsar l’activitat innovadora del teixit empresarial de la demarcació.

To Top