Terrassa

Jaume Bofill és el nou candidat de la CUP a l’alcaldia de Terrassa

La formació anticapitalista presenta el seu equip electoral i el seu lema: “Fem que la CUP torni”

Jaume Bofill, a la presentació de la seva candidatura a l'alcaldia

La CUP ja té cap de llista i un primer equip electoral per les municipals de 2023. La formació anticapitalista ha presentat la llista, que encapçala Jaume Bofill, conegut com a “Guifos“, un autònom del sector de la construcció amb una extensa i compromesa trajectòria en l’àmbit dels moviments socials.

El partit va presentar públicament el seu nou cap de llista a la Tafanera, en un acte al qual van assistir els diputats al Parlament de Catalunya Carles Riera i Maria Sirvent i els membres de les primeres cinc places de la candidatura.

El nou alcaldable de la CUP és veí de Poblenou-Zona Esportiva, pare de dos infants i treballador autònom en el sector de la construcció. Bofill va ser insubmís al servei militar i cofundador l’any 1993 de la Plataforma Antifeixista de Terrassa. Va participar activament en l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i fou un dels encausats del Judici del KORK 3, a banda de participar en el moviment antiglobalització i en diferents projectes dels moviments socials locals. El 2017 va ser activista del CDR Terrassa i el 2019 va entrar a militar a la CUP Terrassa.

Els primers cinc de la llista de la CUP a les municipals. Al centre, l’alcaldable Jaume Bofill

Acompanyen a Bofill a la candidatura de la CUP Maria Montserrat Garcia Martín, “Montse Petita”, al número 2. Feminista, és militant de la CUP, activista de Prou Barreres, membre de la Taula Capacitats Diverses, de la Comissió de Dones i participa en iniciatives com el Punt Lila de Sant Pere.

El número 3 l’ocupa el politòleg Jordi Marcè. El candidat inicià la seva militància al CDR i el moviment veïnal al seu barri, Sant Pere. Actualment, milita a l’Esquerra independentista de la ciutat, a la CUP i a l’organització juvenil d’Arran.

La quarta plaça l’ocupa Iolanda Salvador, feminista i militant de la CUP, i la cinquena l’antropòleg David Iglésias, professor d’institut, militant de la CUP i membre de la mesa de l’assemblea territorial del Vallès Occidental i del Consell Polític del partit en l’àmbit nacional. Està vinculat a moviments socials de Terrassa com UCFR (Unitat contra Feixisme i Racisme), els CDR i els moviments antifeixistes.

Objectiu: tornar a l’Ajuntament

Els cupaires tornen a la cursa electoral amb la voluntat de recuperar presència al ple municipal, on no van obtenir representació a les eleccions de 2019. La formació ha estat activa fora de l’Ajuntament i des de 2021 ha promogut diverses campanyes contra les cases d’apostes, l’especulació immobiliària, en favor de la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa i en defensa de la sanitat pública. També s’ha mobilitzat per la supressió dels noms franquistes del nomenclàtor de la ciutat.

Des que van entrar l’Ajuntament (2015-2019), va comentar Maria Sirvent, “hem continuat alçant la veu de manera determinada“. La formació va recordar que va mantenir al ple un paper actiu en l’impuls de la municipalització de la gestió de l’aigua a la ciutat, la implantació de parades de bus nocturnes i impulsant debats com el de les copes menstruals o la necessitat d’un urbanisme amb perspectiva de gènere.

To Top