Espanya perd a la final de la Nations Cup

La selecció espanyola femenina de hockey ha perdut aquest dissabte per 0 a 1 contra l’Índia a la final de la Nations Cup que s’ha disputat a València. El conjunt d’Adrian Lock ha encaixat només un gol en tot el torneig, que li ha costat el títol i l’accés a la pròxima edició de la Pro League. Aquest era el premi reservat pel campió de la primera edició de la Nations Cup.

Espanya i l’Índia han disputat un partit de molt equilibri en el qual el conjunt asiàtic ha aprofitat un gol anotat en els primers minuts per apuntar-se el títol. Eren els dos grans favorits de la competició i així ha quedat demostrat en el terreny de joc. Espanya ha sortit amb una bona actitud i María López ha disposat de la primera oportunitat en el minut 3, però la seva rematada ha estat rebutjada de forma espectacular per la portera índia Savita. Però tres minuts més tard, Kaur Gurjit ha superat Clara Pérez amb una rematada a mitja alçada que ha superat la portera de la selecció espanyola.

En el segon quart, l’Índia ha començat amb un penal córner que en aquesta oportunitat ha rebutjat Clara Pérez amb una intervenció molt meritòria. El partit ha guanyat ritme, amb nombroses arribades a les dues àrees. S’ha arribat a la mitja part amb el 0 a 1 en el marcador.

Una acció de la final de la Nations Cup / RFEH

Espanya ha tingut la possibilitat d’empatar en el minut 5 del tercer quart. Una bona acció individual de Júlia Strapatto ha habilitat Marta Segú, però la bola no ha acabat al fons de la porteria rival. Lulu Jiménez sí que ha batut la portera Savita poc després, però el gol no ha pujat al marcador després de la consulta de l’equip arbitral al vídeo umpire.

Amb el marcador en contra, la selecció espanyola ha intensificat el domini en el darrer quart. El conjunt d’Adrian Lock ha generat diverses ocasions, tant de penal córner com en accions en joc, però sense èxit. A menys de dos minuts del final, un penal córner no transformat ha estat la darrera oportunitat de gol.