Terrassa

Crèdit d’1,8 milions per l’augment dels sous públics

L’Ajuntament demanarà un préstec a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per fer front a l’increment de l’1,5% retroactiu acordat per l’Estat per als treballadors municipals

El complement salarial retroactiu impacta en un pressupost municipal ja executat / nebridi aróztegui

El mes d’octubre el Govern de l’Estat va aprovar un complement salarial retroactiu de l’1,5% en els salaris dels empleats públics, després de tancar un acord amb els sindicats CCOO i UGT. La mesura obliga a l’executiu municipal a demanar un crèdit d’1.821.169 euros a l’ICO.

L’expedient de suplement de crèdit anirà a votació al ple del dia 22 de desembre i ahir va passar per comissió informativa, on l’oposició va expressar els seus dubtes amb l’operació creditícia.
El tinent d’alcalde de Serveis Generals Govern Obert, Isaac Albert, va explicar que el decret de l’Estat arriba al tram final de l’any i “impacta en un pressupost executat, que ja va incorporar el 2% acordat a principis d’any. El finançament extern és una oportunitat que no deixarem perdre”.

La retribució addicional arriba en un moment d’ajust pressupostari, després d’un exercici en què les finances municipals han hagut d’assumir 12 milions extres per menors ingressos (plusvàlua) i despeses imprevistes com l’increment de la factura elèctrica, dels preus i l’augment de tipus. L’any que ve, l’augment salarial acordat del 2,5% incrementarà la despesa ordinària de l’Ajuntament en 3 milions d’euros.

L’oposició no qüestiona el complement salarial, però sí que l’Ajuntament s’endeuti més.

Des de les files socialistes, el president del grup municipal Alfredo Vega va recordar que “fa quatre dies agafaven diners de Funerària, alhora que feien suplements de crèdits alegrement. I ara, en precampanya, aproven uns vals descompte pel comerç que van rebutjar a proposta nostra en moments més complicats. Entenc que recorri a l’ICO, però cal explicar els precedents”.
Junts critica “la mala praxi” del Govern central “de carregar els ajuntaments sense recursos a finals d’any” i Ciutadans va recordar a Albert que el Govern central obre la porta al crèdit, però “no l’obliga a endeutar-se. El deute augmentarà en un moment que els interessos pugen”, va advertir.

Crèdit d’1,8 milions per l’augment dels sous públics
To Top