Terrassa

Roben la placa de CCOO Terrassa en homenatge als advocats d’Atocha

El sindicat assegura que reposarà l’element i que seguirà recordant les víctimes d’aquell atemptat cada 24 de gener

La placa robada

La placa en homenatge a les víctimes de l’atemptat contra els advocats laboralistes d’Atocha ubicada davant de la seu de Comissions Obreres (CCOO) a Terrassa, al carrer de la Unió, ha desaparegut. El sindicat ha denunciat que l’element va ser robat fa unes setmanes.

“Si bé el seu valor econòmic no és important, el seu valor és molt gran”, sostenen des de la Unió Intercomarcal Vallès Occidental-Catalunya Central de CCOO, que assegura que no permetrà “que ens robin la memòria”.

El sindicat explica que reposarà la placa i que el pròxim 24 de gener tornarà a retre homenatge a les víctimes d’aquell atemptat comès el 1977 a Madrid, “a les persones que van tenir i continuen tenint un compromís ferm per conquerir i salvaguardar els drets de la classe treballadora”.

La placa en qüestió es va inaugurar l’any 2019. Es va col·locar a la façana de la seu de CCOO, al carrer de la Unió, en una iniciativa promoguda pel sindicat conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa. L’element, amb els noms de les cinc víctimes mortals de l’atemptat, estava encapçalat per la frase “Si l’eco de la seva veu s’afebleix, morirem”, del poeta francés Paul Éluard.

To Top