Comarca

Rubí participa a l’Smart City Expo World Congress

L’Ajuntament hi presenta l’aplicatiu de gestió municipal assistida per ordinador

L’alcaldessa de Rubí presentant l’aplicatiu rubinenc

L’Ajuntament de Rubí va presentar aquest dimecres l’aplicatiu de gestió municipal assistida per ordinador (GMAO Rubí) a l’Smart City Expo World Congress, el gran esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents i les solucions urbanes. Rubí ha estat un dels municipis escollits per la Diputació de Barcelona per tractar en el marc d’una conferència les eines digitals per a la millora de la gestió urbana.

GMAO són les sigles de Gestió de manteniment assistit per ordinador, un sistema que ajuda a les organitzacions amb una gran quantitat de gestions a planificar, seguir, mesurar i optimitzar digitalment totes les activitats derivades del manteniment. Gràcies a aquest aplicatiu, el consistori pot ser més àgil en la resposta i també dotar de traçabilitat tots els processos. L’alcaldessa, Ana María Martínez, va explicar: “Vam idear la manera de donar una resposta ràpida, eficaç, integrada i multicanal a la recepció d’incidències a la via pública”.

L’aplicatiu permet classificar i prioritzar les demandes i una comunicació directa i ràpida, ja que s’ha ideat un sistema de respostes automatitzades que permeten una interlocució permanent amb la ciutat. Un altre element clau és la integració amb el Sistema d’Informació Geogràfica propi (GIS), que permet georeferenciar les actuacions i facilitar la millor ruta perquè els serveis municipals puguin desplaçar-se fins al lloc on s’ha produït la incidència.

To Top