Terrassa

El Gran Recapte busca voluntaris a Terrassa

La recollida d’aliments se celebrarà del 25 de novembre al 6 de desembre

Presentació de la campanya a la Fundació Busquets / Nebridi Aróztegui

Calen voluntaris. Els organitzadors del Gran Recapte d’Aliments han presentat aquest dimarts aquest esdeveniment organitzat per donar resposta a la demanda social de menjar. En un acte celebrat a la Fundació Busquets, els impulsors de la campanya han fet una crida a la ciutadania per aconseguir voluntaris. Se’n necessiten, només a Terrassa, 340, i ara mateix en falten un centenar, sobretot per exercir de coordinadors en els 24 punts de recollida establerts a supermercats locals.

La campanya es durà a terme entre el 25 de novembre i el 6 de desembre. La gran novetat d’enguany, de la 14a edició, serà el retorn de la recollida física d’aliments, que es realitzarà els dies 25 i 26 de novembre amb presència de voluntariat als establiments: quatre locals d’ALDI, un Ametller Origen, l’Esclat, vuit de la cadena BonÀrea, quatre de Caprabo, un Condis, tres Talló, el Gros Mercat, casa Evaristo i Véritas.El Gran Recapte d’aquest any compta amb el suport de Miki Nuñez, Mariona Escoda i Marc Riera i Ramon Figueras de la banda Doctor Prats, serà en format mixt i es combinaran les donacions físiques amb les monetàries.

Víctor Pedragosa, coordinador de delegats del Gran Recapte a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’any 2019, el darrer que es té en compte a efectes comparatius per les restriccions sanitàries del 2020 i el 2021, es van recollir a Terrassa 84.000 quilos d’aliments. Els organitzadors esperen superar aquesta xifra per poder arribar als 6.807 destinataris de menjar registrats a la ciutat.

Donacions

Els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya impulsen de manera simultània una campanya solidària cabdal “per poder garantir una distribució de productes bàsics regular i sostinguda en el temps”: oli, llet, conserves, però també aliments d’alt valor nutritiu com peix, carn i ous.

Els interessats en participar en la iniciativa com a voluntaris es poden registrar en la web de Gran Recapte. Les donacions es poden efectuar en la mateixa web; el 25 i el 26 de novembre, de manera presencial, en els supermercats (fins el 6 de desembre s’hi podran fer també donacions monetàries); amb Bizum (33596); amb l’adquisició de tickets que seran convertits en aliments en mercats i comerços de proximitat, i en les webs de les cadenes de distribució. Una vintena d’entitats col·laboren en la recollida a Terrassa.

Entre l’1 de gener i el 10 d’octubre d’enguany el Banc d’Aliments ha distribuït a Terrassa 607.699 quilos d’aliments. Dels 6.807 destinataris, 228 eren lactants.

To Top