Diners

Els Enginyers Industrials de Catalunya s’adhereixen a la Cecot

Ambdues entitats treballaran conjuntament per promoure accions formatives, reivindicar infraestructures i avançar en la transició energètica

El president de la delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya (EIC), German Palacín, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba

La Cecot segueix sumant nous socis i ampliant la seva xarxa. La delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya (EIC), associació i col·legi, s’ha adherit aquest dimecres a la patronal amb seu a Terrassa, després que el seu president, German Palacín, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba, han signat un conveni de col·laboració que reforça el marc de defensa professional i empresarial dels seus col·lectius representats.

Palacín assegura que l’acord “va en la nostra línia de treball d’apropar els professionals i futurs professionals al món de les empreses”. Així, la delegació del Vallès d’EIC farà difusió a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) dels perfils d’enginyers més buscats per les empreses associades a la Cecot, per orientar els estudiants d’enginyeria en la seva carrera professional.

“Aquest acord és possible perquè tant la Cecot com EIC coincidim en l’objectiu de promoure i defensar els interessos empresarials”, ha afirmat Alba durant la signatura realitzada a la seu de la patronal. “En el cas de la delegació del Vallès dels EIC, aquesta defensa està més centrada en les empreses i els professionals del sector de l’enginyeria, i en el cas de la Cecot, de forma més transversal ja que som una confederació empresarial multisectorial. Tanmateix coincidim en la necessitat de treballar conjuntament certs aspectes clau en el territori com ho és, per exemple, la B-40”, ha destacat Alba.

Des de la Cecot, és una infraestructura històricament reivindicada per l’impacte socioeconòmic sobre el territori i des dels EIC se la considera “una oportunitat per ordenar el territori”, ha destacat Palacín, recordant que així ho recullen en diversos informes que per a Alba “concreten i permeten argumentar des d’un punt de vista tècnic algunes de les propostes i mesures que els agents econòmics fem”.

Amb un enfocament similar, les dues entitats asseguren compartir també interès en l’àmbit de la transició energètica i l’impacte sobre el teixit empresarial i la ciutadania. “Els estudis que desenvolupen els EIC i el seu criteri ens poden ajudar, i molt, a la tasca de la Comissió d’Energia, un òrgan consultiu que tenim a la Cecot i que ens permet detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic”, ha destacat Alba. “La incorporació de la Delegació del Vallès dels EIC a la Comissió d’Energia aportarà més criteri tècnic i complementarà l’actuació com a plataforma d’anàlisi i divulgació sobre tots aquells factors que poden ser determinants econòmicament i social”, conclou Alba.

A través d’aquest conveni, els associats i col·legiats dels EIC mantindran una sèrie d’avantatges, com ara l’ús de les més de trenta àrees d’assessorament de la Cecot, o accedir a la Borsa de Treball, a l’oferta de formació empresarial i a l’ampli ventall d’acords en descomptes que la Cecot té amb grans empreses de prestació de serveis de telecomunicacions, energia elèctrica, carburants, vols, pernoctacions o lloguer de vehicles, entre d’altres.

Per la seva part, els EIC col·laboraran per planificar accions formatives conjuntes a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat), a les aules de formació de la Cecot i a les aules de formació de la delegació del Vallès d’EIC.

To Top