Buo aterra a Terrassa. El supermercat en línia creat pels emprenedors catalans Borja Solé, Ruben Vilar i Carlos Costa acaba d’obrir nous punts de recollida a la nostra ciutat. Després de començar per Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat (on tenen el magatzem central) i Badalona, la plataforma “low cost” amplia la seva presència al territori i s’estén cap al Vallès Occidental amb la posada en marxa de nous punts de recollida a Sabadell i Terrassa.
“Teníem clar que volíem estar presents a tota l’Àrea Metropolitana i Terrassa i Sabadell són dos llocs clau. Hi tenim moltes expectatives posades”, explica Alex Guardans, director de negoci de Buo.
Aquest supermercat en línia va néixer el passat mes de març a Barcelona i es basa en el model de compres conjuntes per aconseguir preus més competitius. Promet estalvis d’entre un 20 i un 30% respecte als supermercats tradicionals, és a dir, d’uns 100 o 150 euros al mes.
“No has de conèixer a l’altra gent amb la que compres en grup. Som nosaltres qui agrupem les compres dels nostres clients per comprar a volum directament a la marques, eliminant els intermediaris que encareixen el preu”, explica Guardans. “Quantes més persones volen un producte, millors preus podem negociar”, detalla.
Els clients de Buo poden fer la seva compra a través de l’aplicació mòbil d’aquest supermercat en línia i passar a recollir la comanda en un termini de 24 a 48 hores a qualsevol dels prop de 100 punts de recollida que té Buo. Acostumen a ser fruiteries o petites botigues d’alimentació, que reben una petita comissió per la col·laboració amb Buo i treuen partit de l’efecte sinergia. “Obren una font d’ingressos alternativa i, a més, augmenten el trànsit de veïns a la seva botiga. A través de Buo pots comprar productes d’alimentació, begudes i de neteja i, després, el menjar fresc el pots comprar al punt de recollida”, indica Guardans
A la nostra ciutat n’han obert nou, ubicats al centre, Ca n’Aurell, la Maurina, el Roc Blanc, Can Palet i Ca n’Anglada.
Els productes que comercialitzen són “els que et trobaries a qualsevol supermercat”. “Tots els productes arriben al nostre magatzem, a l’Hospitalet, i el nostre equip d’operacions s’encarrega que els usuaris tinguin la seva compra disponible al punt de recollida que hagin escollit”, explica Guardans.
L’app ja compta amb 60.000 usuaris registrats i prop de 700 referències de productes alimentaris. “Estem creixent en nombre d’usuaris almenys un 50% cada mes. Pel que fa als aliments, també n’oferim cada cop més. Són d’alta qualitat, ja que els comprem a grans marques. El nostre punt fort és que ens estalviem els intermediaris i les despeses d’un supermercat físic. Entreguem des del magatzem directament al punt de recollida que tinguis més a prop de casa. Per això, podem oferir els preus més competitius del sector”, assegura el director de negoci de Buo.
Guardans afirma que fins ara, els usuaris que tenen a Barcelona, Badalona i l’Hospitalet estan satisfets amb el servei. “El feedback que rebem per part dels clients és molt positiu, tot i que Buo encara està en una fase inicial. Això sí, ens demanen que obrim a més llocs i que oferim més productes. I en això estem”, indica Guardans. En aquesta línia és on s’emmarca l’obertura de punts de recollida a Terrassa. “Hem obert a Terrassa perquè ens ho demanaven els nostres usuaris. Tenim una comunitat molt activa i prenem moltes decisions preguntant als nostres usuaris. El nostre objectiu es créixer a Terrassa i, si hi ha demanda, augmentar els punts de recollida a la zona”, assenyala.
Amb seu a Barcelona, Buo és propietat de l’empresa emergent Pulpo, que ofereix descomptes en subscripcions de música, “streaming” o telefonia i que també aplica el concepte de compra grupal.
El passat mes de juny, Buo va tancar una ronda de finançament de 2 milions d’euros amb el fons Mangrove Capital Partners i inversors com el cofundador de Glovo, Òscar Pierre. Amb aquesta partida, la companyia ha anat augmentat el nombre de productes que ofereix a través de l’app i ha incrementat els seus punts de recollida. L’empresa emergent té previst continuar creixent i, de fet, el mes de gener de 2023 vol expandir-se a Madrid. Més tard, ja explorarà altres zones de l’Estat.
La plataforma té l’objectiu de ser el supermercat de referència per a cada cop més gent. “No ens conformem amb que els clients ens facin compres petites. Volem ser el seu supermercat principal on facin la compra gran”, remarca Guardans.