Diners

Hannun ven un 66% més fins al juny

La presentació dels resultats del primer semestre de 2022 coincideix amb l’anunci d’obertura d’un centre logístic a Hongria

Maurici Badia, fundador i CCO de Hannun, i Joan Álvarez, conseller delegat de l’empresa

La companyia de mobles i decoració sostenible de Terrassa Hannun (el domicili social el tenen a Matadepera, però operen des d’un centre a Terrassa), ha disparat les seves vendes un 66%, fins als 2,9 milions el primer semestre del 2022, segons ha comunicat la mateixa empresa al BME Growth, on cotitza des de juny.

No obstant això, la firma ha perdut fins a juny 3,49 milions d’euros, un 135% més en relació amb el mateix període de 2021, segons recull l’agència EFE.

En un comunicat, la firma assenyala que el negoci internacional ha triplicat el seu pes i representa ja el 44,5% dels ingressos. Les seves vendes a particulars, així mateix, han crescut un 72%: un 250% a Alemanya, un 221% a Itàlia i un 125% a França. Aquests tres mercats i Portugal concentren, juntament amb Espanya (on la facturació s’ha incrementat en un 42,5%), el 90% del total de vendes.

“Aquests resultats ens animen a seguir impulsant els nostres plans de creixement, que es recolzen en unes bases econòmiques sòlides. Estem convençuts que l’estratègia que estem duent a terme seguirà enfortint un negoci rendible i sostenible en el temps”, diu el conseller delegat de Hannun, Joan Álvarez.

La presentació dels resultats del primer semestre de 2022 coincideix amb l’anunci d’obertura d’un centre logístic a Hongria per donar un millor servei als seus clients del nord i el centre d’Europa, rebaixar els costos logístics, millorar els terminis d’entrega de les comandes i reduir l’impacte ambiental que es genera al llarg de tot el procés. L’empresa ha explicat que és el “primer d’un pla d’implantació de ‘hubs’ logístics que vindran més endavant i que tenen la finalitat d’ampliar les capacitats logístiques” de l’empresa.

Hannun busca així augmentar la quota de producció internacional dels seus mobles a la Unió Europea, amb preferència per països com Polònia i Hongria.

La companyia ha explicat que el seu consell d’administració ha aprovat unes línies estratègiques per al període 2023-2027 que busquen impulsar la rendibilitat del grup i potenciar el canal B2B (que va suposar el 6% dels ingressos el 2021), així com la penetració en “marketplaces” i la innovació en materials sostenibles. Així, inclouen objectius com ampliar les seves aliances amb grans plataformes d’Internet. Hannun ja treballa amb plataformes com La Redoute o Amazon, i ha segellat acords també amb empreses com ManoMano, Cdiscount, Maisons du Monde o Allegro.

Paral·lelament, la firma treballarà en l’optimització de la inversió en màrqueting diigtal. Hannun vol millorar el seu posicionament a Google, xarxes socials i amb la publicitat directa per incrementar la conversió de clients en compradors.

“Amb aquest full de ruta llancem un missatge clar als nostres accionistes perquè ens continuïn acompanyant en un camí de creixement que se sustenta sobre unes bases econòmiques sòlides i un projecte de llarg recorregut basat en la sostenibilitat”, ha remarcat el conseller delegat de Hannun, Joan Álvarez.

To Top