Terrassa

Retiren pals elèctrics al barri de Sant Pere

L’Ajuntament ha pagat els treballs al costat del mercat

La intervenció s'ha fet en l'entorn del mercat de Sant Pere

Endesa ha retirat aquests dies cables aeris i els suports corresponents a l’entorn del mercat de Sant Pere. L’Ajuntament ha pagat aquests treballs, amb una quantia de 6.488 euros, “per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants per l’itinerari a la vorera” i de facilitar l’accés a la parada d’autobús.

La retirada s’ha dut a terme en un tram del carrer de Bartomeu Amat, entre la plaça del Triomf i el carrer de Catalunya. Els operaris han engrapat la línia elèctrica a façanes d’edificis.

Altres sectors de Sant Pere seran objecte d’actuacions similars en els propers dies. Segons l’Ajuntament, la mateixa companyia elèctrica ultima aquest mes els treballs per a la retirada de xarxa als carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari i del Camí de Castellar.

Nova línia

Dies enrere tècnics d’Endesa es van reunir amb veïns de la zona per informar de la intervenció, que estava prevista per a l’estiu i es va haver d’ajornar per qüestions tècniques. Els treballs consisteixen “a eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents”, assenyala el consistori.
La inversió, que assumirà Endesa, és de 32.500 euros. El cablejat actual en aeri serà substituït per uns 150 metres de cable trenat, instal·lat a les façanes. En aquesta actuació es retiraran uns 900 metres lineals de cables.

El govern municipal subratlla el treball conjunt que desenvolupa amb la companyia per millorar la xarxa elèctrica, renovant-ne trams, per substituir de manera progressiva cables aeris que afecten edificis i espai públic. L’objectiu és la seguretat, la millora de l’estètica i la prevenció de talls de subministrament.

Retiren pals elèctrics al barri de Sant Pere
To Top