Terrassa

La UPC, líder a l’Estat en enginyeries i òptica

Reconeixement a la Facultat d’Òptica i Optometria, la única a Catalunya

Campus de la UPC a Terrassa

Els Best Global Universities Rankings –coneguts també com a US News University Rankings–classifica, en l’edició 2022-2023 publicada el 25 d’octubre, més de 2.000 universitats de tot el món en l’àmbit global d’institució, i també per camps i disciplines (47 en total). La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb campus a Terrassa, es classifica al lloc 385 del món en el rànquing per institució, al 160è a Europa i es manté en el 8è lloc al conjunt de l’Estat, liderant les universitats politècniques.

En total, la UPC es posiciona en 19 llistes per camps i disciplines, dues més que a l’edició anterior. Segons el rànquing, és la primera de l’Estat en el camp de l’Enginyeria i en les disciplines d’Òptica (estudis superiors que s’imparteixen al campus de Terrassa); Enginyeria Civil; Meteorologia i Ciències Atmosfèriques (única a Espanya), i Enginyeria de Telecomunicació, Elèctrica i Electrònica (especialitats que també es poden estudiar al campus de la UPC egarenc), i la segona en Ciències de la Computació.

En l’àmbit internacional, és la 25a millor universitat del món en Òptica i es classifica en el lloc 67è en Enginyeria Civil; en el lloc 80è en Meteorologia i Ciències Atmosfèriques; en el lloc 105 en Ciències de la Computació; en el lloc 142 en Física de la Matèria Condensada i en el lloc 149 en Enginyeria de Telecomunicació, Elèctrica i Electrònica.

Pel que fa a indicadors, la UPC obté les millors posicions globals en reputació de la recerca, a partir de les respostes en l’àmbit regional (a Europa, en el cas de la UPC) en els camps de la Meteorologia i les Ciències Atmosfèriques, en que se situa la primera, i de les Ciències de la Computació, en que és la sisena.

La UPC, líder a l’Estat en enginyeries i òptica
To Top