27a Nit de l'Empresari

Formació i teixit empresarial, de la mà

La Fundació Impulsa va néixer del teixit empresarial. Bequen joves perquè puguin estudiar FP i intenten donar resposta a la necessitat de tenir treballadors tècnics qualificats

/ Nebridi Aróztegui

Reconeixement a l’associació empresarial – Fundació Impulsa

La Fundació Impulsa va néixer l’any 2015 de la mà d’un grup d’empresaris d’Osona i avui dia la seva tasca arriba també a Terrassa, Sabadell, la Garrotxa, el Berguedà i el Moianès. Ofereixen beques a joves vulnerables perquè estudiïn FP i els acompanyen des del seu equip psicopedagògic i amb l’emparellament amb un mentor, una persona amb trajectòria professional amb qui tenen trobades periòdiques per parlar tant dels estudis i del seu futur laboral com d’altres qüestions més personals. A canvi, els joves es comprometen a aprovar el 80% de les assignatures i el 100% en l’any de finalització dels estudis i a fer 25 hores de voluntariat en entitats socials del territori.

“És una iniciativa nascuda d’un grup d’empresaris i amics d’Osona que té un enfocament clarament social. Acompanyem joves en una situació de vulnerabilitat social i econòmica i els ajudem a tirar endavant a través de la formació”, comenta Alejandra Manau, directora de l’entitat. “Però alhora intentem donar resposta a una necessitat creixent del teixit empresarial de tenir treballadors amb perfil tècnic qualificat”, detalla.

Més d’un 80% dels joves d’Impulsa acaba obtenint el títol d’FP quan la mitjana a Catalunya és d’un 50%.

Les empreses poden col·laborar-hi de diverses formes tot i que la principal és a través de la donació econòmica. A partir d’aquí, però, poden també oferir als seus treballadors fer de mentors o voluntariat puntual amb formacions específiques als joves. A més, “cada any fem unes jornades d’orientació laboral de la mà de les empreses, fem visites amb els joves a empreses i també estem treballant perquè si les empreses tenen la necessitat d’algun perfil tècnic i col·laboren econòmicament amb la fundació, puguem difondre l’oferta de feina entre els nostres joves”, explica Manau.

A cada territori, la Fundació Impulsa compta amb un ambaixador, una persona amb fort arrelament al territori i amb una rellevant trajectòria professional que ajuda l’equip de l’entitat i el posa en contacte amb l’administració (Consell Comarcal o ajuntament, que fa de pont amb els centres educatius i fa la valoració socioeconòmica dels joves candidats a rebre beca) i el teixit empresarial de la zona per tal de promoure la seva col·laboració i donar estabilitat econòmica al programa.

Formació i teixit empresarial, de la mà
To Top