Barri de les Torres de Can Parellada Terrassa Nebridi Aróztegui (6)
Terrassa

Columnes de llum en mal estat a Terrassa

Les estructures, de formigó, pateixen aluminosi

Una de les columnes degradades, a l'avinguda d'Àfrica / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Fa un parell d’anys es va desplomar un dels suports al carrer d’Oceania. L’impacte de les branques d’un arbre mogudes pel vent va tenir a veure en allò, però veient l’estat de les torres de formigó que aguanten la línia elèctrica en part del sector, allò podia passar en qualsevol moment, abans i ara. És el que temen veïns de les Torres de Can Parellada, que alerten sobre la deterioració d’aquestes columnes de formigó, “malaltes” d’aluminosi.

El veïnat ha fet arribar la seva alarma a l’Ajuntament “en diverses ocasions”, destaca el president de l’associació de veïns de les Torres de Can Parellada, Ángel Moreno. L’entitat veïnal afirma que ha formalitzat una instància per cada suport afectat, i són uns quants. Són unes vuitanta les estructures que emmalalteixen de degradació, que tenen pocs o molts forats, en les quals s’aprecien en major o menor mesura les varetes dels forjats.

Barri de les Torres de Can Parellada Terrassa Nebridi Aróztegui (7)

Hi ha unes 80 torres en mal estat, segons els veïns / N. ARÓZTEGUI

A l’avinguda d’Àfrica, prop de la intersecció amb el carrer de Gabon, sobreviu amb prou feines una estructura amb evidents símptomes d’aluminosi. En la base s’observen els ferros interiors de la columna. En la vorera hi ha fragments de formigó despresos.

Solució

“Hem expressat moltes vegades la nostra preocupació i reclamem una solució urgent”, afegeix Moreno. La competència de manteniment i reparació (o substitució) de les columnes és privada, de la companyia de subministrament elèctric, però l’entitat veïnal demana la implicació municipal. Entre altres raons, “perquè l’Ajuntament fa ús d’aquestes estructures per a l’enllumenat públic”.

Les columnes ja han estat objecte d’algunes intervencions, però l’estat general dels pals segueix en deterioració galopant. “Després de molt reclamar, van posar reforços de formigó en la base, però aquests reforços ja no serveixen: s’han esquerdat”, indica el president veïnal. Per descomptat, el soterrament de la línia elèctrica podria ser una solució al problema, però aquesta opció ve acompanyada d’un obstacle important: “Ens han avisat que els veïns haurien de pagar-ho”, apunta Moreno.

Columnes de llum en mal estat a Terrassa
To Top