L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT 48), que dirigeix el violinista Quim Tèrmens, inaugura aquest diumenge el seu cicle de concerts dins la temporada de música clàssica de l’Auditori Municipal. La prestigiosa formació, resident a l’Auditori, ha preparat un concert dedicat a Beethoven i al seu Concert núm. 4 per a piano Per l’ocasió, l’OCT 48 comptarà amb el pianista Vladislav Bronevetzki. El programa es completarà amb la Simfonia núm. 15 de J. Haydn i la Simfonia per a cordes núm. 13 de F. Mendelssohn. El concert tindrà lloc aquest diumenge a les 18 hores de la tarda.
L’OCT 48, en el programa de presentació, explica que l’activitat de Beethoven com a pianista era realment important i li permetia exposar moltes de les seves composicions. La seva sordesa, progressiva, però va acabar amb la possibilitat de pujar als escenaris com a intèrpret. El 22 de desembre del 1808, a Viena, Beethoven estrenava en concert públic el seu Concert núm. 4 per a piano. Va ser la seva darrera actuació com intèrpret solista perquè la malaltia li va impedir tornar als escenaris. La formació terrassenca vol evocar aquella obra al mateix temps que fe homenatge a un dels compositors clàssics de la història de la música d’aquest gènere.
Amb aquest concert, l’OCT obre el seu programa d’actuacions a l’equipament municipal. Tornarà el dia 13 de novembre amb “La Porta de Sant Petersburg”, que inclourà un repertori de músics que van tenir connexió amb la qual va ser la capital de l’imperi rus durant 200 anys. El concert reunirà obres de Brezovsky, Lombardini, Glazunov, Tchaikovsky i Xostakóvitx.
L’OCT 48 remarca el fet que el fundador de la ciutat, el tsar Pere el Gran, va tenir la clara intenció de convertir-la en la finestra de Rússia cap al món occidental. Fet que comportà que fos nanomenada capital durant dos segles i un focus musical important on arribaren músics d’arreu d’Europa com ara B. Galuppi, G. Paisiello, T. Traetta, D. Cimarosa o la gran violinista sorgida de l’Ospedale Venecià Maddalena Lombardini. L’OCT 48 ja va indagar en aquests ospedales que promocionaven la música entre els nens i nenes. Aquests centres hospitalaris van tenir a prestigiosos mestres com Vivaldi.