Cultura i Espectacles

Primer diumenge de mes i portes obertes als museus

La xarxa de Terrassa es podrà visitar de manera gratuïta

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica

La majoria de museus tenen dies de portes obertes per tal d’incentivar l’assistència dels visitants. Un d’aquests dies és el primer diumenge de cada mes. Els museus de Terrassa participen d’aquesta jornada festiva que permet al públic fer un passeig de manera gratuïta.

El Museu de Terrassa té tres seccions que són el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Seu d’Ègara i la Casa Alegre de Sagrera. Les tres seus obriran portes en horaris diferents El castell es podrà visitar de 10 h a 14 hores, mentre que el conjunt de les esglésies de Sant Pere i la Casa Alegre, s’hi podrà anar des de les 11 a les 14 hores.

És, doncs, una oportunitat magnífica per endinsar-se en aquest patrimoni local que, a més de l’edifici, atresora molts elements interessants, especialment a la Seu d’Ègara. I, per descomptat, la Masia Freixa. De fet, aquest magatzem convertit en xalet per l’arquitecte Lluís Muncunill sempre té les portes obertes i organitza visites guiades a les 12 hores cada dia de la setmana.

També s’apunten a la jornada de portes obertes el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. El MNACTEC és un gran punt de trobada per saber sobre el passat industrial de Terrassa, que fou tèxtil i que gaudir de la seva esplendor a principis del segle XX. Aquest museu té la seu al Vapor Aymerich, Amat i Jover, un dels exemples emblemàtics de l’arquitectura industrial dissenyada per Lluís Muncunill.

Per la seva banda, el Museu Tèxtil, que ha complert 75 anys, presenta unes col·leccions de vestit, indumentària i complements belles i atractives que ens transportaran cap a èpoques, ambients i espais molt diferents.

El recorregut pels museus de la ciutat ens permet tenir una visió de passat i present de la nostra història, i obrir-nos la curiositat perquè segur que hi descobrirem coses que no les esperàvem.

Primer diumenge de mes i portes obertes als museus
To Top