Terrassa

El Park(ing) Day convertirà el passeig de les Lletres en un parc urbà

La iniciativa, que se celebra a nivell mundial, reivindica un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient

Una edició anterior del Park(ing) Day, al carrer de Sant Gaietà

Transformar les places públiques d’aparcament en espais verds. En això consisteix el Park(ing) Day, una iniciativa anual a nivell mundial a la qual aquest divendres se suma Terrassa.

Les associacions Barri Futur, Districte Zero i Adenc organitzen a casa nostra aquesta jornada en què la ciutadania ocupa i transforma temporalment places d’aparcament regulat en espais d’ús comú. A Terrassa, els organitzadors ocuparan el passeig de les Lletres, entre la Biblioteca Central i l’Institut Montserrat Roig, de les 17 a les 21 hores.

Les places d’aparcament d’aquesta zona quedaran anul·lades i l’espai acollirà diverses activitats obertes a la ciutadania en una acció performativa i reivindicativa. A partir de les 17 hores, hi haurà un espai de jocs. A les 18.30 hores començarà un taller infantil que porta per títol “Descobrim la biodiversitat urbana” i una hora més tard hi haurà un concert de Roger Torné. També hi haurà debats i paradetes de les entitats organitzadores.

Els organitzadors expliquen que l’acció pretén reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

La iniciativa va sorgir a San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 200 ciutats s’hi han acollit. Es tracta  d’una acció de ciutat performativa,  educativa i reivindicativa, on diverses  entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places d’aparcament  en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

A Terrassa, la primera edició va tenir lloc l’any 2019 al carrer de Sant Gaietà, de la mà de Districte Zero i Adenc. Aquest any s’hi s’uneix per primera vegada Barri Futur per impulsar i organitzar una edició amb un especial sentit comunitari, reivindicatiu i festiu.

La iniciativa enxarxa aquestes tres associacions que sumen diversitat de projectes locals, amb valors basats en l’economia cooperativa i de proximitat, la cultura comunitària, i un urbanisme més amable i ecologista. “Es necessiten models de ciutats que deixin el cotxe-centrisme i posin al vianant al centre, que fomentin la mobilitat sostenible i creïn espais segurs i saludables per a les persones”, defensen els organitzadors.

To Top