La catedral del Sant Esperit de Terrassa, com la majoria d’edificis religiosos de certa antiguitat, és el resultat d’una superposició d’intervencions artístiques i arquitectòniques succeïdes al llarg dels segles. Després de la seva destrucció durant la guerra civil, es va dur a terme una important reforma arquitectònica que va donar a l’edifici l’aparença actual.
Catalonia Sacra proposa pel dissabte 17 de setembre a les 10.30 hores una visita guiada on, a partir de la façana dels apòstols, es podrà conèixer l’evolució de la catedral terrassenca. A través de la visita que guiarà l’historiador de l’art Bernat Puigdollers es podrà conèixer l’avenç arquitectònic de l’edifici i endinsar-se en les diverses intervencions artístiques realitzades durant la segona meitat del segle XX i el context que les van fer possibles.
L’activitat s’inclou en la programació especial amb motiu dels 10 anys de Catalonia Sacra, projecte conjunt dels deu bisbats amb seu a Catalunya creat l’any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església.
De fet, Catalonia Sacra ofereix fins al novembre una quarantena d’activitats (visites guiades, conferències, actes de patrimoni immaterial…) per a donar a conèixer el patrimoni cultural d’arrel religiosa en tota la seva diversitat. En total es programen 35 propostes, en 22 comarques diferents de l’àmbit territorial dels deu bisbats amb seu a Catalunya. Les activitats proposades en l’agenda 2022 són molt diverses i permeten descobrir des de conjunts monumentals; edificis auxiliars o serveis adjacents o la descoberta de béns mobles tan interessants com els vitralls, retaules i campanes.
La inscripció per a la visita de la façana dels apòstols de la Catedral de Terrassa té un preu de 6 euros i es pot fer en línia a https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/622.